Ücretsiz seyahatlerde gelir desteği ödemesi artırıldı

featured
service

“Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) – Engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, söz konusu yönetmeliğin ödeme miktarlarını düzenleyen maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık bin lira olan destek ödemesi miktarı bin 500 liraya, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık bin 330 lira ise bin 995 liraya çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 800 liralık destek ise bin 200 liraya yükseltildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın birlikte yürüteceği yönetmelik değişikliğine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Ücretsiz seyahatlerde gelir desteği ödemesi artırıldı