TUSGİD Başkanı’ndan Tunceli için turizm seferberliği

featured
service

Tuncelili iş insanları İstanbul’da bir araya geldiği kahvaltı organizasyonunda ülke sorunlarından uzak olmadığını bir kez daha gösterdi. Buluşmada ekonomideki yıkıcı sorunlar ve Ukrayna-Rusya savaşının Türkiye’ye etkisi masaya yatırıldı. Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Başkanı Cem Haydar Bektaş, Tunceli’deki kayak merkezi için önümüzdeki günlerde büyük adımlar atılacağının da sinyalini verdi.

TUNCELİ (İGFA)- Tuncelili iş insanları İstanbul Üsküdar’da kahvaltı organizasyonunda bir araya gelerek şehrin ve ülkenin geleceğini konuştu. Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Başkanı Cem Haydar Bektaş, organizasyonun derneklerinin hedefinin bölge insanının sesi olmak olduğunu vurguladı. Başkan Bektaş, Tunceli ilinin insan potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek “Okur yazar oranı gelişmiş, tabiatı ile öne çıkan bir il. Turizm ve tarımda rekabetçi olma gücümüz var, ilimiz bu alanda daha fazla çaba gösterilirse bir turizm ili olabilir” dedi.

Şehrin kalkınması için turizmin önemini ısrarla vurgulayan Cem Haydar Bektaş kritik bir sürprizin de ipucunu verdi. Bektaş, Tunceli’nin coğrafi yapısını anlatırken kayak merkezi için yeni çalışmaların olduğunu hem Tunceli Valisi hem de Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile yaptığı görüşmelerde dile getirildiğini duyurdu. Tunceli Ovacık’ta var olan kayak merkezinde yılın ayında kış sporları yapılabiliyor, ayrıca diğer kayak merkezlerine göre uygun fiyatıyla hem Tuncelilerin hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşın ilgisini çekiyor.

Öte yandan toplantıda misafir iş insanlarının yanı sıra Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol ve ekonomist Devrim Akyıl da yer alarak güncel gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Can Baydarol, Rusya- Ukrayna savaşının Türkiye’ye etkilerini anlatırken, ekonomist Devrim Akyıl, Türk ekonomisi ve piyasaların seyri hakkında bilgi verdi.

İş insanlarının toplantısına Almanya’daki ziyaretinin uzaması nedeniyle katılamayan Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun selamları yine Cem Haydar Bektaş tarafından katılımcılara ulaştırıldı. Bunun yanı sıra Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Onursal Başkanı Nasuh Mahruki’nin de davetliler arasında olması dikkat çekti.

TUSGİD Başkanı’ndan Tunceli için turizm seferberliği