Türkiye’nin en büyük Akdenizin ilk bilim merkezi açıldı

featured
service

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya’da Türkiye’nin en büyük, Akdeniz’in ise ilk bilim merkezini açtıklarını belirterek, merkezin teknolojik donanımıyla uygulamalı atölyeleriyle interaktif sergileri ve kütüphanesiyle devasa bir bilim kompleks olduğunu söyledi.

ANTALYA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle DokumaPark’ta 12 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Antalya Bilim Merkezi ve Bilim Festivali’nin (BİLİMFEST) açılışını yaptı.

Bakan Varank, Türkiye’nin en büyük bilim merkezini kente kazandırmak, bölgenin en önemli etkinliklerinden olacak bilim ve teknoloji festivali BİLİMFEST’in açılışını yapmak üzere bir arada bulunduklarını belirterek şu ana kadar Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ ve İstanbul olmak üzere 6 ilde bilim merkezi kurduklarını anımsattı. Gaziantep, Şanlıurfa, Düzce ve Denizli’de de bilim merkezi kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Varank, Antalya’ya Türkiye’nin en büyük, Akdeniz’in ise ilk bilim merkezini açmış olduklarını söyledi.

Söz konusu merkezde biyoloji, kimya, fen bilimleri, matematik, astronomi, robotik, kodlama, ahşap ve tasarım alanlarında uygulamalı atölye eğitimlerinin verileceğini ifade eden Bakan Varank, gençlerin gözlem yaparak, dokunarak, işiterek, deneyerek keşfedeceğinin altını çizerek, eğlenceli ve etkili eğitimler sayesinde gençlerin küçük yaşta merak duygusunu tadacağını ve özgün fikirler geliştireceğini aktardı.

Türkiye'nin en büyük Akdenizin ilk bilim merkezi açıldı 1

Öte yandan dünya çapında en iyi yazılımcıları yetiştiren uluslararası 42 okullarını Türkiye’ye kazandırdıklarını hatırlatan Bakan Varank, “Artık bir dünya markası olan TEKNOFEST ile on binlerce takım, yüzbinlerce genç kendi geliştirdikleri roketleri, elektrikli ve otonom araçları, İHA’ları, denizaltıları, projeleri yarıştırıyorlar. Tüm gençlerimizi ve ailelerini 30 Ağustos’tan itibaren Samsun’a, TEKNOFEST 2022’ye katılmaya davet ediyorum. Bu sene TEKNOFEST ateşi Karadeniz’de yanacak.” diye konuştu.

Çocuklarımızın aileleriyle katılabildiği, gökyüzü gözlem etkinliklerinin olduğunu kaydeden Varank, gözlem şenliklerine katılmak isteyen çocukları ve ailelerin başvurularını 15 Nisan’a kadar yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en büyük Akdenizin ilk bilim merkezi açıldı 2

Türkiye’nin en büyük Akdenizin ilk bilim merkezi açıldı