Türkiye’de lise düzeyinde ilk Metaverse eğitimi

featured
service

Türkiye’de lise düzeyindeki ilk Metaverse Eğitim Programı’nı hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, programı Türkiye genelindeki tüm liselerinde uygulamaya alacak.

İSTANBUL (İGFA) – Dünya çapında gündem olan birçok teknoloji çalışmasını hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, yapay zekâ ve robotik çalışmalarından sonra şimdi de Türkiye’nin ilk lise Metaverse Eğitim Programı’na başlıyor.

Teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştiren, özellikle STEM ve kodlama eğitimi gibi geleceğin mesleklerine zemin hazırlayan eğitim modellerinde her zaman öncü kurum olan Bahçeşehir Koleji, lise seviyesinde başlattığı Metaverse eğitiminde temel kavramlar ve kuramlar, dijital dönüşüm, NFT teknolojisi, geleceğin meslekleri ve deneysel atölye çalışmalarına yer verecek.

Bahçeşehir Koleji öğrencilerini geleceğin mesleklerine ve disiplinlerine yetiştirirken bu çalışmasında Web 3.0’ın tüm dikeylerinde verdiği eğitimler ve danışmanlıklarla kurum içi dönüşümü sağlayan STANDBY ME iş birliğiyle, yeni çağın teknolojisini geleceğin mimarları olan öğrencilerle birlikte tasarlayacak.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Metaverse dünya için yeni bir kavram olduğunu belirterek, “Pek çok yeni kavram gibi bilinmezleri ancakgetireceği olanaklar sınırsız görünüyor. Eğitim kurumu olarak Metaverse’ü kavram olarak ele alıyoruz. Teknolojisini olduğu kadar felsefesini de önemsiyoruz. Yeni teknolojileri bir kavram kargaşası olmaktan kurtaracak en önemli kurumlar elbette eğitim kurumlarıdır. Geleceğini Metaverse’ün de olacağı yeni bir dünyada kuracak olan öğrencilerimiz, belki bu dünyada çalışacak, üretecekler. Bizler de bu dünyaya en doğru şekilde adım atmaları için çalışacağız.MetaverseEğitim Programı’nı temel kavramın araştırılacağı, yepyeni bir dünyanın keşfedileceği heyecanlı bir yolculuk olarak görüyorum” diye konuştu.

Türkiye’de lise düzeyinde ilk Metaverse eğitimi