Türkiye’de iki şubesi olan tek oda Kahramanmaraş’ta

featured
service

3 dönemdir seçimlere rakipsiz olarak giren Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, Gazeteci Tural Şahbazlı ile yaptığı röportajda göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetleri anlattı.

Tural Şahbazlı- (Kahramanmaraş İGFA)- Kahramanmaraş’ta 2010 yılından buyana kadar çok güzel şeylere imza attık. Ve 11 yıldan beri hiç gündemden düşmedik diyen Başkan Özsoy, Kahramanmaraş her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz Esnaflar olarak, Küçük esnaf olarak mücadelemizi sürdürüyoruz, Hiç gündemden düşmedik, hep gündemde kaldık. Odanın olanın itibarını çok yüksek yerlerle çıkarttık. Odamız erişilmeyecek bir puanda şuanda. Biz esnaf ve sanatkarımız için günün 24 saati görevde görevdeyiz, öyle seçimlerden seçime işte ziyaret etmek, seçimden seçime nasılsınız deyip oy toplamaya geldim gibi bir icraatımız yok” dedi.

‘7/24 ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ, EMRİNDEYİZ’
Pandemiden dolayı odamızın yaptığı hizmetleri saymakla bitiremeyiz diyen Başkan Özsoy, “Bizim icraatımız bizim 4 senede bir seçimimiz var bizim, her 4 yılda bir olur. Her gün 7/24 esnafımızın hizmetindeyiz, emrindeyiz. Mesela şu 2 yıldır, pandemiden dolayı odamızın yaptığı hizmetleri saymakla bitiremezsin. Efendime söyleyim yazılardan tut, 14 kuraldan tut, devletten beklemeden maskeden tut, mesafe yazıları maskeler. Yani şunu ifade edeyim. Tanesi 15.5 TL’ye maske aldığımı bilirim. Ama biz esnafımıza bildirmeden biz tüm esnaf ve sanatkarımıza bedava maske dağıttık. Ondan sonra bedava eldiven dağıttık. Bedava dezenfekte ilaçları dağıttık.

Biz burada tüm üyelerimize 3 tane 4 tane olmak şartıyla 2-2.5 Litrelik suya karıştırılacak şekilde dezenfekte ilacı dağıttık. Bir lira para talep etmedik. 18 yaşından küçüklere sigara içilmez ve satılmaz yazıları. Tüm yazılar içerde mevcut şuanda devam ediyor. Tüm üyelere veriyoruz ek bir ücret talep etmeden. Bugün bir kitapçıdan ikisini de alacak olsa 30 lira” dedi.

‘MEMLEKET İÇİN TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN’

Bu memleket için siyasetçi olsun kim olursa olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyoruz ifadelerini kullanan Başkan Özsoy, “Yani biz esnafımız için varız. Esnafımız içinde ayrı bir yola çıktık. Bu aile bir haz demektir. Bana gelen her üye benim yanında saygılıdır, saygındır. Sevdiğim insandır çünkü o olmazsa o da olmaz. Biz üyenin nasıl kıymetli olduğunu biliyoruz. Üyede bizim kıymetimizi biliyor. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde devam ediyoruz şuanda.
Bilindiği üzere Türkiye genelinde odalar kiralık binalarda hizmet veriyor. Ama bizim kendi odamızın mülkiyetini aldık.

Bir esnaf odalar birliği var bilindiği üzere, esnaf odalar birliğinde de birçok oda kirada olan da var yerini alan da var. Bizde Kahramanmaraş bakkallar odası olarak Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin binasında 4. katta bir yerimiz var. Bir odamız var Türkiye’de bir ilk. İki tane şubesi olan, Onikişubat ve Dulkadiroğlu olarak ayrı ayrı hizmet veriyoruz. Burası merkez ana temalar burada. Ama diğer şubede isteyen mesai saatleri içerisinde işlemlerini yaptırabilirler” dedi.

‘BİZ HER ZAMAN GÖNÜLLÜLÜK ESASLI OLARAK HİZMET EDERİZ’
Bizim yönetim kurulu üyelerimiz her zaman gönüllülük esaslı olarak hizmet verir. Siyasetçiler nasıl gönüllü ise, bizim burada yönetiminde bu şekilde gönüllüdür. Ne zaman çağrılsak hizmete her zaman varız.”

‘BAYRAK YARIŞINI KAZANAN ARKADAŞA DA BAŞARILAR DİLERİM’

Önlerinde Oda ve birlik seçimleri olduğunu ifade eden Başkan Özsoy, “Seçimler yaklaştı. Tabi ki, aday olmak herkesin hakkıdır. Bayrak yarışını kazanan arkadaşa da başarılar dilerim. Beraber çalışacağız. Odalarda dışarıdan göründüğü gibi hiçbir şey yok mücadele etmen gerekir. İşinden, aşından, evinden, aile ortamından buraya vakit ayıracaksın. Eğer bunlarda vakit ayıramıyorsan ayrıca oda başkanlarının hiçbir görevi yoktur. Dışı seli yakar içi beni yakar dediği gibi, yani bugün üyelerin dertleriyle, sorunlarıyla, iyi ve acı günlerinde yanlarında olabilecekseniz aday ol. Eğer olamayacaksan aday olmanın hiçbir anlamı ve manası yoktur benim yanımda. Ben bunu da aday olacak arkadaşlara söylüyorum. İşinden, cebinden, fikrinden, tüm ailenden taviz verip önce oda diyebiliyorsan burası kimsenin babasının mali değildir. Burası bir emanettir” ifadelerini kullandı.

 ‘RANT PEŞİNE DÜŞMEDEN BİZE VERİLEN EMANETİ KORUYORUM, KORUMAYADA DEVAM EDECEĞİM’

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı odası olarak Başkanlığının devam ettiğini ve hizmetlerini şeffaf bir şekilde adaletli bir sistemle yönettiğini ifade eden Başkan Özsoy, “Ben 56 yaşındayım, 11 yıldır bakkallar odasını elimden geldiği kadar çalışıyorum. Benim yönetimimden kimse ihaleye, rant peşine düşmeden bize verilen emaneti aynı şekilde koruyorum. Herkesi de yeni gelecek bazı arkadaşları da diğer odalarda olsun, bu arkadaşları da buradan uyarıyorum eğer işinden tekrar ediyorum, cebinden ailenden bu tarafa vakit ayıramaz isen başkanlık yapamazsın.

Bu şekilde yapacaksan gelin buyurun dükkan sizin. Arkadaşların hepsine tavsiyem budur. Ben çok şeyler gördüm ben şuan babamım evinde oturuyorum. Mal varlığımı da açıklayım sizin yanınızda. Ben babamın evinde oturuyorum kimseye muhtaç değilim. Allah’a şükür. Onurumu şerefimi hiçbir zaman kaybetmedim. Esnaflarımıza ve sanatkarlarımıza teşekkür ederim. Esnaf ve sanatkar her şeyin en güzeline layık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de iki şubesi olan tek oda Kahramanmaraş’ta