1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye ve Mısır Arasında Stratejik İş Birliği: Üç Anlaşma İmzalandı

Türkiye ve Mısır Arasında Stratejik İş Birliği: Üç Anlaşma İmzalandı

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin eşbaşkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısında, iki ülke arasında demiryolu, sivil havacılık ve bilgi iletişim teknolojileri alanında üç anlaşmaya imza atıldı.

Toplantıya Türkiye’den Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’dan ise Sanayi ve Ulaştırma Bakanı Kamel al-Wazir katıldı. Yapılan anlaşmalar kapsamında demiryolu sektöründe iş birliğinin güçlendirilmesi, sivil havacılıkta sefer frekanslarının artırılması ve bilgi iletişim teknolojilerinde siber güvenlik ile uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Sivil Havacılıkta Sefer Sayısı Artıyor

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sivil havacılık alanındaki anlaşmanın iki ülke arasındaki sefer sayılarını önemli ölçüde artıracağını belirtti. “Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile iki ülke arasında haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67 frekansa çıkarıldı. THY İstanbul-Kahire hattında haftalık 28, AJet Sabiha Gökçen-Kahire hattında 5 frekans uçuş gerçekleştiriliyor. Mısır’ın turistik destinasyonları olan Şarm El Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de taşıyıcılarımız tarafından seferler düzenlenmektedir. Bu zaptın iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetler, ticaret ve turizm başta olmak üzere birçok sektöre olumlu katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Türkiye ve Mısır Arasında Stratejik İş Birliği: Üç Anlaşma İmzalandı 1

Demiryolu Sektöründe İş Birliği Geliştirilecek

Demiryolu sektörüne yönelik olarak imzalanan anlaşmaya da değinen Bakan Uraloğlu, bu mutabakat zaptı ile iki ülke arasında teknik bilgi alışverişinin artırılacağını vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Mısır Ulusal Demiryolları arasında demiryolu sektöründe iş birliğinin geliştirilmesini hedeflediğimiz mutabakat zaptı ile eğitim ve danışmanlık alanları da dahil olmak üzere tecrübe paylaşımını artırmak amacıyla teknik ziyaretler gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Ortak Çalışmalar

Toplantıda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında da önemli bir iş birliği mutabakatı imzalandı. Uraloğlu, bu mutabakatın özellikle siber güvenlik ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği konularını kapsadığını belirtti. Uraloğlu, “Bu zapt ile telekomünikasyon ve posta yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojileri politikaları geliştirilecek, yönetim ve düzenleme, insan kaynakları geliştirme, uluslararası kuruluşlarda iş birliğimizi güçlendirme ve siber güvenlik konularını kapsıyor. Her iki ülke olarak bu alanlarda karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşacağız.” dedi.

Türkiye ve Mısır Arasında Stratejik İş Birliği: Üç Anlaşma İmzalandı
Yorum Yap