Türkçenin adresi Çankaya

featured
service

Çankaya Belediyesi, Çankaya Evleri’nde 150 farklı branşta açtığı kurs, atölye ve eğitimlerin yanı sıra Ankara’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için Türkçe dersi de veriliyor. İki ay süren Türkçe kurslarından 2019’dan bu yana 320 yabancı yararlandı.

Çankaya Belediyesi yabancı uyruklu vatandaşların eğitim yuvası oldu. Türkiye’ye farklı gerekçelerle gelen yabancılar, iki ay boyunca Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım, Cebeci ve Esat Çankaya Evlerinde ücretsiz Türkçe dersi aldı. Türkiye’de rahat iletişim kurmalarını sağlama amaçlı kurslarda son iki yılda 320 yabancı Türkçe öğrendi. Farklı nedenlerle Türkiye’ye gelen ya da gelmek zorunda kalan yaşları 20 ila 50 arasında değişen kursiyerlere konuşma seviyesine ulaşabilecekleri temel Türkçe kuralları öğretiliyor. Zübeyde Hanım, Cebeci ve Esat Çankaya Evi’nde 2015 yılından bu yana süren eğitimlere katılan 1030 kursiyer mezun olarak sertifika almaya hak kazandı.OKUMA-YAZMA EĞİTİMİ DE VERİLİYOR

Çankaya’da yaklaşık 16 yıldır okuma yazma eğitimleri düzenleyen Çankaya Evleri, pandemi koşullarının etkisine rağmen son 2 yılda 136 kişinin okuma yazma öğrenmesini sağladı.

Çankaya Evlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Çankaya Evinde ücretsiz olarak verilen eğitimlerde okuma yazma kurslarının yaş ortalaması 60 iken katılımcıların çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bir dönem boyunca eğitimlerine devam eden kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgesine de sahip oluyor.

Türkçenin adresi Çankaya 1

Türkçenin adresi Çankaya