Türk Kahvesi Sergisi’ne, Kurukahveci Mehmet Efendi’den misafir

featured
service

İzmit Belediyesi öncülüğünde 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde İzmitlilerle buluşan ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’ Kurukahveci Mehmet Efendi Pazar Araştırmacısı ve Analisti Tüzün Akyol’u misafir etti.

KOCELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı mimar Nihal Bursa ve Sürdürülebilir Akademi kurucusu eski bürokrat Murat Sungur Bursa çiftine ait eserlerin yer aldığı ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi Sergisi’nin açılışını Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. İzmitlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi Kurukahveci Mehmet Efendi Pazar Araştırmacısı ve Analisti Tüzün Akyol’u da misafir etti.

2007 yılından bu yana Türk Kahvesi pazarının 150 yıllık firması Kurukahveci Mehmet Efendi’de pazarlama, marka, araştırma, dış pazarlar, itibar ve strateji konularında çalışmalar yapan Tüzün Akyol, Türk Kahvesi sergisini ziyaret etti. 18, 19 ve 20. yüzyılın yarısına ait kahve kavurma, öğütme aletleri, cezve, kahvedan, tepsi, lokumluk, su bardağı, ahşap kahve saklama kutuları, 19. yüzyıl gravürleri, kahve ve kahvehane kartpostalları tek tek inceleyen Akyol, sergiye hayran kaldığını ifade etti. 

Türk Kahvesi Sergisi’ne, Kurukahveci Mehmet Efendi’den misafir