Türk-İslam düşünürü Mevlana, Sivas’ta anıldı

featured
service

Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin 748 Vuslat Yıl Dönümü sebebiyle, Sivas Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

SİVAS(İGFA)-  Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlana’yı anma törenine Valilik, Belediye, İl Kültür Müdürlüğü ve Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği’nin katkıları ile gerçekleştirilen program Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde icra edildi. Törene; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın ilk bölümünde ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Koca, seslendirdiği ilahilerle Sivaslılara unutulmaz bir akşam yaşattı. İkinci bölümde ise Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği tarafından sema mukabelesi icra edildi. Davetlilerin ilgiyle izlediği sema gösterisi büyük alkış aldı.

Program sonrası sahne alan sanatçı ve semazenlere hediye takdim eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas Belediyesi olarak hemşehrilerimizi her hafta farklı bir kültürel etkinlikle buluşturmaya gayret ediyoruz. Kış aylarında da dolu dolu bir dönem geçireceğiz inşallah… 17 Aralık Cuma günü Bahadır Yenişehirlioğlu’nu Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde misafir edeceğiz. Yine 24-25-26 Aralık’ta Sivas Kent Meydanı’nda Gençlik ve Kış Festivali adı altında farklı ve eğlenceli bir organizasyonla daha sizlerle bir arada olacağız” dedi. 

Türk-İslam düşünürü Mevlana, Sivas’ta anıldı