Turizme bayram dopingi

featured
service
Turizme bayram dopingi 1

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BURKON Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yanında tatile olan özlemin artması ve aşılanma sürecinin hızlanması, iç turizmde temmuz ayı taleplerinin katlanmasına yol açtığını söyledi.

BURSA (İGFA) – TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, geçen yılın iç pazar rakamlarına göre bu dönemde geceleme sayısının 3 kat arttığını, bayram dönemine yönelik olarak 4 gece 5 gün ile 5 gece 6 gün arasında değişen konaklama paketlerinin ilgi gördüğünü kaydetti. Eker, rezervasyon seçimlerinde güvenli turizm otellerinin özellikle tercih edildiğini, butik otel, mavi turlar, kültür ve yürüyüş turlarına da rezervasyonların yapıldığını söyledi.

Bu dönemde Akdeniz ve Ege bölgesindeki destinasyonlara taleplerin daha çok olduğunu ifade eden TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve BURKON Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, “Ege bölgesinde; en çok Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Marmaris tercih edilirken, Akdeniz’de özellikle Kemer, Side, Belek, Lara ve Alanya bölgelerine talep bulunuyor. Butik tatil taleplerinde ise Alaçatı, Kaş, Datça gibi destinasyonlara ilgi yoğun. Aynı zamanda konaklama tesislerinde yaşanan doluluğun da 2019 yılının üzerinde olacağı beklentisi hâkim. Bayram döneminde konaklama tesislerindeki doluluk oranlarının yüzde 100 civarında olduğu görülüyor” şeklinde konuştu.

Açıklamasında 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sektöre önemli bir hareketlilik getireceğine de vurgu yapan Eker, “Genel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse eş, dost, akraba, memleket ziyaretleri ve yazlıklarına gidenlerle birlikte yurt içinde 10 milyonu bulan bir seyahat hareketinin oluşmasını bekliyoruz. Buradan hareketle, 10 milyar TL’nin üzerinde bir ekonomik hacim oluşacağını öngörüyoruz” dedi.

Turizme bayram dopingi