Tüketim çılgınlığı otomotivi vuracak

featured
service

Yedek parça sektöründe 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Motor AŞİN, pandemi ile gündeme gelen ve gün geçtikçe büyüyen çip krizine dair açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA) – Çip krizi nedeni ile yaklaşık 2 yıldır yaşanan sıfır araç probleminin bir süre daha hayatımızda olması öngörülüyor. Motor AŞİN CEO’su Saim Aşçı, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde çip krizinde bir çözüme ulaşılabileceği öngördüklerini söyledi.

Sektöre hemen bir rahatlama gelmeyeceğini öne süren Saim Aşçı, “Üreticiler her ne kadar kapasite artırımına gitse de, yeni fabrikalar ve yeni oyuncular ile sektöre girmeye hazırlansalar da bu hemen çözülecek bir sorun değil. İlk olarak salgından beri aksayan durumlar giderilmeye çalışılacak ve geçmişin yaraları sarılacaktır. Sektörde tam olarak rahatlama 2023 yılının ikinci çeyreğine kadar sarkar diye düşünüyoruz. Yılbaşı alışverişlerindeki tüketim çılgınlığı otomotive direkt etki edecek. Sonuç itibariyle kriz otomobillerde bir teknoloji diyetini de mecbur kılıyor” diye konuştu.

Tüketim çılgınlığı otomotivi vuracak