“TÜİK AKP’li elitlerin büyümesinden bahsediyor”

featured
service

TÜİK, Türkiye’nin 2021 yılında yüzde 11 büyüdüğünü açıkladı. TÜİK’in açıklamasına yanıt CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan geldi. Yalım, “Büyüyen Türkiye değil, AKP’nin elitleridir” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye’de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2021 yılında yüzde 11,0 arttı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise TÜİK’in verilerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“BÜYÜYEN BEŞLİ ÇETEDEN BAŞKASI DEĞİLDİR”

“AKP iktidarı sayesinde birçok devlet kurumuna güven kalmadı. Özellikle gerçekler tüm çıplaklığıyla ortadayken, vatandaş düşük ücretlerle çalışırken, gençler işsizlikle boğuşurken, ekonomik kriz arşa çıkmışken, insanlar çarşı pazarda taneyle yiyecek almaya çalışırken TÜİK sürekli olarak yanlış verilerle halkı aldatmaya çalışıyor. TÜİK istediği kadar manipüle edilmiş verileri yayınlasın, insanlar yaşadıklarını bilir. Bu sefer de Türkiye’nin 2021’de yüzde 11 büyüdüğü aktarılmış. Keşke yüzde 11 değil yüzde 111 büyüse ama gerçekler ortada. Kimse kimseyi kandırmasın. Ve burada büyüyen birileri varsa o da 84 milyon Türk vatandaşı, vatandaşlarımızın ekonomisi değil AKP’li elitler, torpilli çevreler ve beşli çeteden başkası değildir”

“TÜİK AKP’li elitlerin büyümesinden bahsediyor”