TÜED Uludağ Şubesi: Emeklinin intibak sorunu 2022’de çözülmeli

featured
service

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan emeklilerin alacağı zam oranınını merakla beklediklerini belirtirken, “Asıl beklentimiz emeklilerin sorunlarının araştırılması, çözümüne yönelik yasal düzenlemelerin yapılmasıdır” dedi.

BURSA (İGFA) – Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, Bursa’nın İnegöl ilçesinde emekli vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten Pars, bütün emeklileri haklı mücadelede derneğin çatısı altında toplanmaya davet etti.

TÜED’in 51 yıldır emeklinin hak arama mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, “Derneğimiz, üyelerinin her türlü haklarını korumak, geliştirmek ve üyelerinin arasında her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için çalışmaktadır. Bu adımlardan sadece biri olarak, üyelerimiz bütçelerine katkı sağlamak adına çok sayıda kurum ve kuruluşla indirim anlaşmaları yapıyoruz. Akaryakıttan sağlığa, giyimden eğitime, konaklama, tekstil ve kaplıcalara kadar birçok alana uzanan protokoller sayesinde üyelerimize büyük kazanımlar sağlamaya çalışıyoruz. Sosyal tesislerimizle, kültürel gezilerimizle ve etkinliklerimizle, üyelerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

Emekliler yoksullukla ve geçim derdiyle boğuştuğunu ifade eden Pars, “En düşük emekli aylığı bin 500 TL, ortalama emekli aylığı ise 2 bin 300 TL civarında. Asgari ücret 2022 yılı için 4 bin 253 lira olarak belirlenirken, açlık sınırının 4 bin lirayı aştı. Amasız ve fakatsız, bütün emekli ücretleri için alt sınır, en düşük emekli aylığı en az 2022 için belirlenen asgari ücretinden az olmamalıdır. Emekliler olarak biz zam değil, emeklinin insanca yaşayabileceği bir aylık düzenlemesi yapılmasını talep ediyoruz. TÜFE’ye endeksli yüzdeli zamlar emeklileri sefalete sürüklemiştir” dedi.

Emekliliğin bir lütuf olmadığını belirten Pars, “Yıllarca çalışıp ödediğimiz primlerin karşılığıdır. Emekli geçinebilmek için çalışmak zorunda kalmamalı. Ucuz ekmek kuyruklarında bekleyen, pazarda filesini dolduramayan, faturalarını ödemekte zorlanan emekliler yaşam mücadelesi vermektedir. Emeklinin sorunlarını görmezden gelenlere Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı, minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözünü hatırlatmak isterim. 3 Ocak’ta TÜİK’in Aralık ayı enflasyonunu açıklamasının ardından emeklilerin alacağı zam oranı belli olacak. Bu rakam haricinde emeklilere ve memurlara iyileştirme yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ocak’ta açıklanmasını merakla bekliyoruz. Asıl beklentimiz 2022 yılına girer girmez TBMM çatısı altında kurulacak bir komisyonla emeklilerin sorunlarının araştırılması, çözümüne yönelik yasal düzenlemelerin yapılmasıdır” diye konuştu.

Pars, ayrıca 2022 yılında emeklinin intibak sorunu başta olmak üzere diğer sorunlarının da çözüme kavuşması için önerilerini sıraladı.

TÜED Uludağ Şubesi: Emeklinin intibak sorunu 2022’de çözülmeli