TÜED: “Emeklileri de enflasyona ezdirmeyin”

featured
service

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretin belirlenmesi sonrasında emekli maaşlarının da göz ardı edilmemesi konusunda çağrıda bulundu.

BURSA (İGFA) – Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücrete yapılan artışı olumlu karşıladıklarını belirtti. Çalışanların enflasyona ezdirilmediği gibi emeklilerin de enflasyona ezdirilmemesini isteyen TÜED Şube Başkanı Kenan Pars, en düşük emekli aylığının halen bin 500 lira olduğunu anımsatarak, “Emekli aylıklarına da aynı oranda iyileştirme yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyonun yıllık yüzde 21,31 olduğunu hatırlatan Pars, asgari ücrete yapılan yüzde 50,44’lük zammın aslında hissedilen enflasyonun resmi rakamların çok çok üstünde olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

“EMEKLİNİN TENCERESİ KAYNAMIYOR”

En düşük emekli aylığının bugün itibariyle halen 100 Doların altına gerilediğini öne süren Pars, “Döviz ve altın kurlarındaki artış, hemen hemen her gün marketlerde, fırınlarda zam olarak karşımıza çıkıyor. Dün aldığımızı bugün, bugün aldığımızı yarın alamaz olduk. Emeklinin tenceresi kaynamıyor, bacası tütmüyor. Emeklinin de dayanacak gücü kalmadı. Ekmeği ucuza alabilmek için kuyruklarda bekliyor emekli. Açıkçası ekmeğe muhtaç hale geldi” diye konuştu.

Seyyanen zam talebini yineleyen Pars, “Emekliler bu ülkenin vatandaşı değil mi” diye sordu. “Bu insanları sefalet aylıklarına mahkum etmesinler” diyen Pars, “Emeklinin bedduasını değil duasını alın. Emeklilik kazanılmış en kutsal haktır. Sadaka istemiyoruz. Biz emekliler de bu ülkenin vatandaşı isek, Asgari ücreti belirlerken gösterilen hassasiyetin, emekli aylıklarının artışında da gösterilmesini bekliyoruz” dedi.

TÜED: “Emeklileri de enflasyona ezdirmeyin”