TÜDKİYEB’den ‘Tarım Bankası’ çağrısı

featured
service

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, tarımla iştigal eden kesime hizmet vermek üzere acilen bir Tarım Bankası kurulması gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) – Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada tarımın önemine dikkat çekerek ülkenin geleceğine yatırım için acilen Tarım Bankasının kurulması gerektiğine işaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak paydada anlaşarak bir Tarım Bankası kurulmasının sağlanması yönünde çağrıda bulunan TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, bankanın sadece tarımla iştigal eden kesimlere hizmet edecek şekilde kurgulanması gerektiğini savundu.

Atatürk’ün sözünü anımsatan Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kalkınmanın temeli ziraattir”sözünü şiar edinecek, ülkemizi canlandıracak, ekonomimizi kalkındıracak, hepimizi heyecanlandıracak olan bu adımların atılması en büyük arzu ve temennimizdir. Dünyanın en zengin ülkesinde ekilebilir ürün çeşitliliği ve verimli topraklar bakımından hak edilen noktada değiliz. 500 milyar dolar tarımsal ihracat ülkemiz için hayal değildir. Tarım bu ülkenin sadece insanların karnının doymasını değil ekonomik bağımsızlığı da sağlayan sektördür. Dolayısıyla gıdayı kontrol eden Dünyayı kontrol eder. Ayrıca tarım diğer sektörlerinde ilerlemesi için lokomotif sektördür” diye konuştu.

İnsanların dövize, kripto paraya değil ülkemizin ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapılması son derece önem arz ettiğini kaydeden Çelik, “Gıda tüketen herkesin sanat camiasından iş dünyasına kadar, tarıma gönül verenlerle tarım yapmak isteyenlere 84 milyon nüfusumuzun katılabileceği Tarım Bankasına yatırım yapmalarına davet ediyoruz” dedi.

TÜDKİYEB’den ‘Tarım Bankası’ çağrısı