TUBİL Başkent’te lider

featured
service

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen il yarışmasında, minikler ve yıldızlar grubunda rakiplerini tek tek eleyerekbirinci oldu.

İki grupta da Ankara il birinciliği alan ekip, 7-10 yaş arası miniklerde Van Yöresi, yıldızlarda ise Antalya Yöresi’nde performans sergileyerek bölge finaline çıkmaya hak kazandı.

Hedef Türkiye finali

Bölge finalinin ardından hedeflerinin Türkiye finali olduğunu söyleyen TUBİL Başkanı Erol Daldaban, desteği için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti. Daldaban, “Çocuklarımız şimdi bölge finali yarışmaları için hazırlanıyorlar. İnşallah daha sonrada Türkiye Finali’nde başarılarını sürdürecekler” dedi.

Yenimahalle’nin gururları

TUBİL’in başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Onlar Yenimahalle’nin gururları. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Halk dansları bizim kültürümüz. Bu kültürü devam ettirmekte bizlerin elinde. Biz Yenimahalle’de, öz değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

TUBİL Başkent’te lider