Topuklu Türleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

featured
service

Topuklu giymek, kadınlar için her dönem tercih edilen ve vazgeçilmezler arasında yer alan bir unsurdur. Şık görünümlü ve stil sahibi topuk türleri birçok ortamda tercih edilmektedir. Tarihte ilk Avrupa’da kullanılmaya başlanmıştır. Moda dünyasının globalleşmesi ile de tüm dünyayı sarmıştır. Herhangi bir kıyafetle doğru seçildiğinde modeli, rengi ve deseni ile kendini belli etmektedir. Topuklu türlerinde blok, apartman, platform, kedi, kare, dolgu, ince, şeffaf ve çok daha fazla modelleri mevcuttur. İş yaşantısında, önemli organizasyonlarda, davetlerde, giysi kombinlenmesinde ve ev içinde bile göz önünde bulunmaktadır. Kapalı ve açık topuklu modellerinin kadınlar arasında kullanımı oldukça yaygındır. Topuklu türleri seçerken nelere dikkat edilmeli konusundaki detayları gon.com.tr Genel Yöneticisi İlhan Yücel anlattı:

  • Topuklu Tür Seçiminde Öncelik Kalite

Topuklu türlerinde, kadınların ilk gençlik dönemlerinden ileri yaşlarına kadar rahat ve sağlıklı kullanımı ön planda tutulmaktadır. Bu da topuklu türlerinde kullanılan malzeme kalitesi ve işçilikle doğru orantıdadır. Hayat boyu kalıcı sağlık sorunlarının yaşanmaması için bu unsurlar önem teşkil etmektedir. Ayakların gün boyunca hareket halinde olması ve vücudu taşıması bu önemi pekiştirmektedir. Bir kadına ekstra zarafet katmak dışında gelişigüzel tercihler yapılmakta kaçınılmak gerekmektedir. İç tabanının kaliteli deriden, yumuşak ve destekleyici olması vurgulanmaktadır. Tüm yükün ayağın ön kısmında toplanmasından dolayı zemin etkisini azaltacak, rahatlık sağlayacak modeller dikkate alınmaktadır. Dolgu topuklu terlik gibi kalın ve esnek taban tercihi buna bir örnek olabilmektedir.

Özellikle yaz aylarında topuklu terlik tercihi artarken topuklu türlerinin gün içindeki kullanım süresi, rahatlığı, ayaklarla ile anatomik uyumu da ayakkabı seçimlerinde dikkat edilen noktalardır. İyi malzeme kullanımına sahip ve usta ellerden çıkmış kaliteli bir topuklu türü ile hem sağlığın hem de stilin korumak mümkün olmaktadır. Topuklu tür seçimi esnasında çorap kullanımı ve zamanlama olarak gün sonu tercih edilmesi de dikkat edilen diğer unsurlar olmaktadır.

  • Kullanım Yerine Göre Topuklu Tür Seçimi

Topuklu tür seçimi, birçok açıdan kişisel tercihe bağlı olmakla beraber rahatlığın ve kullanılacağı yerin de dikkatlerden kaçmamasını kapsamaktadır. Topuklulara, kalın ve ince olarak bakıldığında kullanım yerine ve tarza göre seçim yapılması bir diğer konulardır. Topuklular alınırken kullanılacak yerde ne kadar ayakta kalınacak ve ne kadar hareket halinde olunacak düşünülmektedir. Bundan dolayı seçim esnasında yürüyüş demesi yapılması da doğru tercih yapılmasında önemli bir rol oynamaktadır. İdeal topuk boyu da giyileceği kıyafetle doğru orantılı olması ile belirlenmektedir. Şık bir düğün organizasyonu için tercih edilecekse eğer kıyafetin boyuna göre topuk boyu kullanımı tamamlayıcı bir unsur olmaktadır. Topuklu türünün ofis şıklığı için düşünülmüş ve genel olarak pantolonların altında kullanılması da seçimin bu doğrultuda yapılmasını göstermektedir.  Ayrıca, kullanım yeri topuklu türünün taşlı veya sade, deri ya da rugan olmasını da belirlemektedir.

Topuklu Türleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?