TMO: “Çeltikte endişeye gerek yok”

featured
service

Çeltikte hasadın henüz tamamlanmadığına dikkat çeken Toprak Mahsulleri Ofisi (tmo) Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Bu dönemde arz yönüyle bir endişeye gerek olmadığının altını çizmek isterim. TMO olarak stoklarımızda yeterli ürün mevcut” dedi.

EDİRNE (İGFA) – Türkiye’yi karış karış dolaşarak TMO’nun faaliyetlerini yerinde denetleyen, gittiği bölgede çeşitli temaslar gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Edirne ve Tekirdağ’da saha ziyaretleri yaptı. Bölge ziyaretine, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş ile Trakya Bölgesi TMO Başmüdürleri eşlik etti.

Edirne programına, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’ı ziyaretle başlayan Genel Müdür Ahmet Güldal, personelle bir araya geldi. TMO’nun un ve yem regülasyon çalışmalarına ilişkin ilk elden bilgiler alan Güldal, devam eden çeltik hasadı ve çeltik piyasasına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Pirinç değirmencileri ve pekakendecilerin hazır bulunduğu sektör toplantısına katılan Güldal, “Ülkemizin içinden geçtiği süreç, hemen hemen her gıda ürününde piyasaları hassas hale getirdi. Dünyada da aynı sıkıntılar mevcut. Bu durum yalnızca ülkemize özgü değil. Ekonomik çalkantı, iki yıldır üst üste süren pandeminin getirdiği belirsizlik, üstüne iklim koşullarının olumsuz seyretmesi, tüm ülkelerde gıda fiyatlarında hareketlenmeye yol açtı. Özellikle hububat ürünlerinde kuraklık nedeniyle üretim kaybı, bu ürünlerin piyasalarını daha hassas hale getirdi. Bu nedenle tüketicimizi korumak amacıyla hasat döneminden itibaren hububat stoklarımızı takviye ederek stoklarımızı satışa açtık, hammadde arzında bir kesintiye meydan vermedik” diye konuştu.

Çeltik üretiminin zahmetli ve maliyetli bir süreç olduğuna dikkati çeken Güldal, “Hasat döneminde ithalat veya satış yapmadık. Bundan sonraki süreçte üreticilerimiz TMO alım fiyatlarının da üzerinde fiyatlarla ürünlerini pazarlama imkanı buldu. Halen elinde ürün bulunanlar üreticilerimiz de yüksek seviyedeki cari piyasa fiyatlarından ürünlerini pazarlayabilmektedir” dedi.

Toplantı sonrasında Edirne Valisi Ekrem Canalp’ı da makamında ziyaret eden Genel Müdür Güldal, TMO’nun un ve yem regülasyon faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

TMO: “Çeltikte endişeye gerek yok”