TKP’den Ankara mitingi: Karanlığı yırtıp atacağız

featured
service
Türkiye Komünist Partisi 19 Haziran Cumartesi günü 16.00’da Ankara Bahçelievler Anıtpark’ta “Karanlığı Yırtıp Atacağız!” başlığında bir miting düzenliyor.

Ankaralı emekçileri mitinge davet eden Ankara İl Başkanı Devrim Koçak, “TKP, Ankara mitingini kritik bir dönemde düzenliyor. Dönemin kritikliğinin iki yönü var; birincisi, düzen siyasetçilerinin komisyonculuğunda, para babalarıyla mafya babalarının kol kola ülkeyi soktukları durumun alenen ortaya çıkmış olması. İkinci yön ise düzen muhalefetinin, hangi şartlarda kurulacağı belli olmayan bir sandığı çıkış olarak göstermesi. Oysa emekçilerin söyleyecek sözü var. Hem iktidarıyla, muhalefetiyle düzen partilerine, hem de para babalarına, yani patronlara, Türkiye sermayesine. TKP’nin kuracağı kürsü bu sözün söyleneceği kürsü olacak. Bu kirli düzenin sahiplerine, emekçi halkın cevabını o kürsüden hep birlikte haykırmış olacağız. Aydınlık bir gelecek için, eşitlik ve özgürlük için halkın kürsüsünde buluşalım ve karanlığa karşı sözümüzü söyleyelim” dedi.

Mitingin çağrı metni şöyle:“Ülkenin zenginliği bir avuç azınlığın elinde toplandı.Salgında halka sabret çağrısı yapanlar patronlara sağladıkları ayrıcalıklarla servetlerine servet kattılar.Hayat pahalandı, yoksulluk arttı.Laiklik rafa kaldırıldı.Din siyasete, siyaset ticarete alet edildi.Özgürlükler kısıtlandı, siyaset yasağı sıradan uygulamaya dönüştü.Böyle bir Türkiye yarattılar.Şimdi halkı tüm bunların değişmez kurallar olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar.Öyle olmayacak. Halk seyirci kalmayacak…Boyun eğmeyenler 19 Haziran Cumartesi günü 16.00’da Ankara’da bir araya geliyor.Ankara Mitingi’nde buluşalım!”
TKP’den Ankara mitingi: Karanlığı yırtıp atacağız