Tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ticaretine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ayar!

featured
service

Tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün ticaretine yönelik toptan satış belgeleri 1 Mayıs 2022’ye kadar geçerli olacak. 60 gün içerisinde ise 5 litre hacimli mat siyah plastik kaplar dışında hiçbir madde ve malzeme ambalajlanmış şekilde satılamayacak.

BURSA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı’nca “Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğe satış belgelerine yönelik geçici madde eklendi.

Buna göre 14 Kasım 2021 tarihinden önce alınan tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün ticaretine yönelik etil alkol toptan satış belgesi ve etil alkol ve metanol toptan satış belgesinin 1 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerli olduğu kaydedildi.

Ayrıca yine 14 Kasım 2021 tarihinden önce piyasaya arz edilen eski ambalajlı tıbbi kullanım amaçlı etil alkoller, 60 gün içerisinde alınıp satılabileceği ya da üretici veya ithalatçısına iade edileceği, bu süre sonunda, tıbbi kullanım amaçlı etil alkoller 5 litre hacimli mat siyah plastik kaplar dışında hiçbir madde ve malzeme ile ambalajlanmış şekilde işletmede bulundurulamayacağı gibi piyasaya da arz edilemeyeceği bildirildi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin ayrıntılarına ulaşmak için ve Resmi Gazete’de okumak için tıklayabilirsiniz.

Tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ticaretine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ayar!