TBMM’den ‘Bende doğru haberin yanındayım’ çağrısı

featured
service

Türkiye’nin ilk milli ajansının yayımladığı ilk bültenin 102’inci yılı, Türkiye’de internetin doğuşunun 29’uncu yılı dolayısıyla ’12 Nisan Ruhu’ ile başlatılan “Bende doğru haberin yanındayım” kampanyasının tanıtımı İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yöneticilerinin de katılımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde yapıldı.

ANKARA (İGFA) – TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve Başkanvekili Ümit Babacan ile birlikte TBMM’de basın açıklaması yaptı. Doğru haber alabilme hakkı adına başlatılan 12 Nisan Ruhukampanyasının duyurusunu yapan Milletvekili Yağcı, İnternet Gazeteciliği Yasası için de gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

TBMM'den 'Bende doğru haberin yanındayım' çağrısı 1

Herkesin doğru ve güvenilir haber kaynağına ihtiyacı olduğunu belirten Milletvekili Yağcı, bu hassasiyetin ilk bülteninin yayınlandığı 12 Nisan ruhuyla gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Halide Edip Hanım ve Yunus Nadi Bey’in Bilecik – Lefke (Osmaneli) İstasyonu’nda yaptığı görüşme sonrası doğan milli hareketin sözcüsü olmak üzere bir ajansın yayına başlaması fikrinin Mustafa Kemal Paşa tarafından kabul gördüğünü ve 6 Nisan’da kurulan Anadolu Ajansının ilk bültenini 12 Nisan 1920 Pazartesi günü yayınladığını anımsatan Yağcı, “En sahih havadis ve malumat alabilme hakkı adına bu hassasiyetin internet gazeteleri ve yayın kuruluşları tarafından, 12 Nisan ruhu ile gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Herkesin doğru ve güvenilir haber kaynağına ihtiyacı bulunduğunu belirten Yağcı, bu kaynağı sağlayan, doğru haberin yayılmasına inanan kurum ve kuruluşları oluşturdukları “12nisanruhu.com” adlı internet sitesi aracılığıyla kampanyaya desteğe davet etti.

İnternet ve sosyal medya ile birlikte insanların kişisel haklarına yönelik sıkıntılı süreçlerin yaşandığına dikkati çeken Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’nda ciddi çalışmalar yapıldığını biliyor, kanun teklifinin en kısa sürede Meclis’e gelmesini bekliyoruz. Emek harcayarak çaba gösteren, internet gazeteciliğinin hakkını koruyarak doğru haber vermeyi teşvik edecek bir yasal düzenlemenin yapılacağına inanıyoruz. Çalışmalara gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla İnternet Gazetecileri Federasyonu ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TBMM'den 'Bende doğru haberin yanındayım' çağrısı 2

Açıklama sonrasında İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyeleri, 102 yıl önce yayımlanan ilk haber bültenin baskısı ile 12 Nisan Ruhu hatıra görselini Milletvekili Yağcı’ya takdim etti.

TBMM'den 'Bende doğru haberin yanındayım' çağrısı 3

TBMM’den ‘Bende doğru haberin yanındayım’ çağrısı