Tataristan’da ‘tarımsal’ iş birliği görüşmesi

featured
service

Tarımsal gıda tedarik sektörünün öncü şirketlerinden; Vivalon Grup Şirketi Taban Gıda’nın Kurucusu Aras Demir liderliğinde toplanan heyet, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından ağırlandı.

İSTANBUL (İGFA) – Tataristan Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliği’nin İstanbul’da Taban Gıda öncülüğünde gerçekleştirdiği bir dizi görüşme ve yatırım potansiyelinin ilk sunumunun ardından; tarımsal gıda sektörünün önde gelen iş insanlarından oluşan Türk heyeti, Tataristan heyeti ile bir araya geldi.

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından Hükümet Konağı’nda yapılan görüşmedeTataristan Cumhuriyeti Tarım ve Gıda Birinci Bakan Yardımcısı Nail Zalakov, yatırımcılar, banka temsilcileri ve Tataristan’daki en büyük tarımsal holdinglerin başkanlarıyer alırken, Türkiye’yi temsilenVivalon Grup Şirketi Taban Gıda’nın Kurucusu Aras Demir yer aldı.

Tataristan tarım sektöründe işbirliğine ilişkin konuların ele alındığı görüşmede Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin önemini vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti Tataristan Cumhuriyeti’nin önemli ortaklarından biri. Bu bağlamda Türkiye ile ilişkilere değer veriyoruz. Türk şirketleri Tataristan Cumhuriyeti’ne yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı. Bölgede 10 Türk fabrikası önemli başarılara imza atıyor. 4,6 milyon hektar tarım arazimiz, 955 bin baş büyükbaş hayvanımız var. Bölgemizin tarım ürünlerinin yaklaşık yarısı özel çiftliklerde üretiliyor” dedi.

Görüşmede un değirmeni yatırımı için öneri sunuldu.

 

Tataristan’da ‘tarımsal’ iş birliği görüşmesi