Tarihi Akyurt Merkez Camii çevre düzenlemesinde çalışmalar ilerliyor

featured
service

Tarihi Akyurt Merkez Camii Çarşı ve Çevre Düzenlemesi inşaatında çalışmalar ilerliyor. Cami çevresinde yapımına başlanan binanın içinde kütüphane, çay salonu, otopark ve derslik gibi donatılarla yeni bir sosyal alan oluşturulacak.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Merkez Cami, İlçemizdeki tescilli tarihi yapılardan en önemlisi. Yapılış tarihi 1919 yılına dayanıyor. Bugün Merkez Camii’nde 5’inci nesil namaz kılıyor. Burada özellikle güngörmüş büyüklerimizin bir arada vakit geçirebileceği bir projemizin olduğunu Valiliğimize ilettik ve makul buldular. Neticesinde de Merkez Camii ile ilgili olarak bir çalışma hazırladık. Altında 30 araçlık bir otoparkımız olacak. Üzerinde kütüphanemiz olacak. Cami cemaatinin çay içeceği, sohbet edeceği bir mekân olacak. Bunun yanı sıra iki adet dersliğimiz olacak. Merkez Camii’mizin oturumu 250 metrekare kadardır. Küçük bir cami olduğu için derslik noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu avlu projesiyle birlikte derslik sıkıntısını da çözmüş olacağız. Merkez Camii geçmişten bugüne olduğu gibi bundan sonrasında da cemaati bir araya getiren bir mekân olmaya devam edecek inşallah. Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin ve bürokratlarımıza bizlere verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Projenin yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje, bodrum kat duvarlarının betonunun atılmasıyla devam ediyor. 2023 yılında tamamlanması planlanan proje, Akyurt’un merkezinin çehresini değiştirecek.

Tarihi Akyurt Merkez Camii çevre düzenlemesinde çalışmalar ilerliyor