Avrupa’nın en genç ve dinamik müzik festivallerinden biri olan Sound of Europe Festivali, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bostanlı Seyir Terası’nda gerçekleşecek. 14 ve 15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festival, Avrupa’nın yeni ve başarılı müzisyenlerini Türkiye’den sanatçılarla buluşturacak.
Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir’e taşınan ve EUNIC Cluster Fund tarafından desteklenen festival, bu yıl da Avrupa ile Türkiye arasında kültürel bir köprü oluşturmayı hedefliyor. Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik, iki gün boyunca müzikseverleri zengin bir müzikal deneyimle buluşturacak.
Genç Müzisyenlerden Ustalara: İki Gün Boyunca Müziğin Ritmi Yükselecek
14 ve 15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Sound of Europe Festivali, rock, pop, caz ve reggae gibi geniş bir müzikal yelpazede, Avrupa’nın parlayan yıldızlarını ve Türkiye’den usta müzisyenleri sahnede buluşturacak. Festival boyunca konuk sanatçılarla müzik atölyeleri de düzenlenerek, sanatçılar arasında kültürel bir diyalog platformu oluşturulacak.
Festivalin ilk günü, tamamı kadınlardan oluşan İspanyol grup Maruja Limón, şarkıcı Tobias Bamborschke ve gitarist Max Bauer tarafından kurulan Isolation Berlin, Türkiye’den Ayanbeyan grubu sahne alacak.
İkinci gün ise Fransız şarkıcı söz yazarı Ysé, Sudan asıllı Hollandalı sanatçı Gaidaa, Romanya’nın caz sahnesinde önemli bir yeri olan 7th SENSE ve opera eğitimi alan Buğra Uğur müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Konserler, 17.00’de kapılarını açacak ve Bostanlı Seyir Terası’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.
Avrupa ve Türkiye Arasında Kültürel Köprü
İlk iki senesinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay’da 100’den fazla müzisyeni ağırlayan Sound of Europe Festivali, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Üç şehirde gerçekleştirilecek etkinliklerde, 50’nin üzerinde sanatçı, 25’ten fazla konserde sahne alacak. Avrupa’dan 13 farklı müzik grubunun yanı sıra Türkiye’den yerel sanatçılar da festival sahnesinde yer alacak.
EUNIC Nedir?
EUNIC, Avrupa Birliği üye devletleri ve ortak ülkelerden 39 üyesiyle, Avrupa’nın ulusal kültür enstitüleri ve organizasyonları ağı olarak tanımlanıyor. Türkiye’de 2012’de kurulan Ankara ve İstanbul’daki iki EUNIC kümesi, Avrupa-Türkiye kültürel ve sanatsal bağlarını güçlendirmek için ortak projeler düzenliyor.