Sivas’ta lezzetler buluştu

featured
service

Sivas Turizm Derneği, dışarıdan gelen yabancı uyruklu misafirlerin yeme-içme kültürünü, şehrimizdeki yeme-içme kültürü ile bir araya getirmek adına ‘Lezzet Buluşması’ etkinliği gerçekleştirdi. Sivas’ın “Bulgur Pilavı” ile “İran Pilavı” Lezzet Buluşması’nda birleşti.

SİVAS (İGFA) – Sivas’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılması yönünde Sivas’a başka şehirlerden veya başka ülkelerden gelen misafirlerin yeme içme kültürünü şehrimizin yeme içme kültürü ile birlikte tanıtılması yönünde “Lezzet Buluşması” adı altında Sivas Turizm Derneği tarafından etkinlik yapıldı.

“Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, keyifli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Lezzetler bu etkinliğimiz buluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Yüksek lisans öğrencisi İran asıllı Yelda ve Perisa bizlere kendi yörelerine ait “İran Pilavı ve Sup çorbası” yaptılar. Farklı bir lezzet oldu. Bizler de Sivas’ın meşhur bulguru ile güzel bir bulgur pilavı yaparak iki lezzetin buluşmasını sağladık” dedi.

Yemeklerin yapılması için bizlere mutfağını açan Sivasın meşhur Köftecisi TÜRES Sivas İl Temsilcisi Köfteci İshak Kaan Usta’ya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Bayram Altuntaş ile bizlere İran Pilavını yapan Yelda ve Perisa Hanım  ve Sivas Turizm Derneği’nin üyelerine teşekkür eden Başkan Bakar, “Amacımız hem lezzetler bir arada olsun istedik hem de kültürler bir arada olsun. Bu bir başlangıçtı. Bir sonraki etkinliğimizi daha kalabalık bir ortamda yapmayı hedefliyoruz. Fırsat oldukça şehrimize gelen yabancı ve yerli misafirlerimizin kendi yörelerine has lezzetleri bizim Sivas’ın lezzetleri ile bir araya getirelim istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra yapılan yemekler bir araya getirilerek afiyetle yendi ve hatıra fotoğraflarının çekimi yapıldı.

Sivas’ta lezzetler buluştu