Sıfır atık Sivas’a değer katacak

featured
service
Sıfır atık Sivas'a değer katacak 1

Sivas Belediyesi “Sıfır Atık Sivas’a Değer Kattı” projesi kapsamında Sivas’ta faaliyet gösteren lokanta ve restoranlara geri dönüşüm konteynerleri dağıtımı yapıldı.

SİVAS (İGFA) – Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas’ta faaliyet gösteren lokanta ve kafe işletme sahipleriyle bir araya gelerek “Sıfır Atık Sivas’a Değer Kattı” projesi hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Belediye Başkan Hilmi Bilgin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazmi Yiğit, Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, ilgili birim müdürleri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Programda konuşan Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazmi Yiğit; “Yerli ve yabancı turistler Sivas’ı çok temiz buldukları bizlere gelen yorumlar arasında yer alıyor. Bu başarının da mimarı Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve ekibi. Biz işletmeciler olarak teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Türkiye olarak atıkların sadece %5’ini kullanabildiklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen projeler sayesinde ne kadar çok atıkları dönüştürebilirsek, o kadar ekonomiye katkı sağlamış oluruz. Atıkların yüzde 50’sini dönüştürebilirsek 30 milyar dolar civarında ekonomiye katkı sağlanacağını belirtti.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,  farkındalık oluşturmak adına özellikle yeni neslin önemsediği çevreye saygılı, doğaya saygılı ve yeşile saygılı çevre anlayışı oluşturmak bizim anlayışımıza göre çok sıfırlı rakamlar harcanarak yapılan projelerden daha anlamlı olduğunu söyledi.  Projenin belediyeye maliyetinin yok denecek kadar az olduğunu belirten Başkan Bilgin, “Sıfır Atık Projesi, bizim seçim beyannamemizde bulunan en önemli projelerimizden bir tanesidir. Çöp bir servet… Şehrimizde çöpten elektrik üretiyoruz. Yaklaşık 30 bin hanenin enerjisini karşılayan elektrik üretiyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Sıfır Atık Projesine uygun olarak çöpten üretilen enerjinin ortaya çıkardığı ısıdan akıllı çöp depolama bölgemize 40 milyon TL tutarındaki yatırımla 100 kişinin istihdam edileceği sera yapacağız” diye konuştu.

Sıfır atık Sivas’a değer katacak