Siber riskler yeni projeleri iptal ettirdi

featured
service

META bölgesindeki işletmelerin yüzde 68’i siber riskler nedeniyle yeni projelerini iptal etti.

İSTANBUL (İGFA) – Kaspersky’nin yakın tarihli ” Sınırları zorlamak: Siber güvenlik talepleri nasıl ele alınır ve IoT nasıl korunur?” başlıklı raporu, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki işletmelerin yüzde 68’inin siber güvenlik sorununu çözemedikleri için yeni projeleri başlatamadıklarını ortaya koydu.

Söz konusu durumun projelerde performans, bakım veya diğer sorunlara neden olmayacak uygun bir güvenlik çözümü bulma sorunuyla ilişkili göründüğüne dikkati çekildi.

Bir işletmeyi geliştirirken veya dönüştürürken siber tehditlere karşı korumanın önemli olduğu kaydedilen raporda, “Accenture araştırmasına göre kuruluşların neredeyse yüzde 80’i, inovasyonları koruyabileceklerinden daha hızlı devreye alıyor. Yeni yan yapılar, ürün geliştirme, dijitalleştirme veya uzaktan çalışmaya geçiş, kurumsal ağların daha güvenli bir şekilde yeniden oluşturulmasını gerektiriyor. Bu ek koruma araçlarının uygulanması, lisansların ani bir şekilde artması ve/veya kurumsal güvenlik politikalarında değişiklik anlamına geliyor. Bazı şirketler için yeni siber güvenlik risklerini ele almak gerçek bir zorluk haline gelebilir” ifadeleri yer aldı.

Siber riskler yeni projeleri iptal ettirdi