Selami Ünür: Mansur Yavaş’a haksızlık yapılıyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Akyurt’ta sel afetinin yaşandığı gün ivedilikle ilçeye geldiğini söyleyen İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, ‘Bu konuda Mansur Yavaş’a haksızlık yapılıyor’ dedi.

Başkan Ayık’ın “Annem otobüslere alınmayıp, başörtülü diye otobüsten atıldığında 13 yaşındaydım” sözlerine de yanıt veren Ünür, “O dönemde şoförlük yapanların hepsi Akyurt’un yerlisidir. Öyle şey mi olur?” dedi.

İYİ Parti Ak­yurt İlçe Baş­ka­nı Se­la­mi Ünür​, ABB Baş­ka­nı Man­sur Yavaş’ın sel fe­la­ke­ti­nin ya­şan­dı­ğı gün ‘il­çe­ye geç gel­di­ği’ id­di­ala­rı­na, da­ki­ka da­ki­ka ya­şa­nan­la­rı an­la­ta­rak yanıt verdi. Ünür “Man­sur Baş­ka­nı­mı­za hak­sız­lık edi­li­yor, yan­lış ya­pı­lı­yor” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

İYİ Parti Ak­yurt İlçe Baş­ka­nı Se­la­mi Ünür, An­ka­ra Ma­sa­sı Haber Mü­dü­rü Ersin Kü­çük­ba­rak’ın ko­nu­ğu oldu. İki ki­şi­nin ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği sel fe­la­ke­ti­nin ya­şan­dı­ğı günü an­la­tan Ünür, “50 yıl­dır Ak­yurt’ta ya­şı­yo­rum, böyle bir sele rast gel­me­dim” dedi. Bü­yük­şe­hi­rin sel günü üze­ri­ne dü­şe­ni yap­tı­ğı­nın al­tı­nı çizen Ünür “Ak­yurt’un gi­ri­şin­de­ki ışık­la­rın ol­du­ğu yerde su bi­rik­me­ye baş­la­mış­tı. ABB ekip­le­ri ora­nın alt ya­pı­sı­nı yap­tı­ğı için bir sı­kın­tı ya­şan­ma­dı. Men­fez­le­ri te­miz­le­ye­rek du­ru­mu ber­ta­raf et­ti­ler” dedi.

YAVAŞ SAAT KAÇTA AK­YURT’A GELDİ?
Daha sonra ihbar üze­ri­ne bir kaç ma­hal­le­ye git­ti­ği­ni ve olay­la­rı ye­rin­de in­ce­le­di­ği­ni ak­ta­ran Ünür, tar­tış­ma­la­ra konu olan An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye (ABB) Baş­ka­nı Man­sur Yavaş’ın il­çe­ye geliş sü­re­ci­ni ise da­ki­ka da­ki­ka an­lat­tı.

Ünür “Uzun­lar Ma­hal­le­si’nde sel ola­ca­ğı ih­ba­rı üze­ri­ne oraya git­tik. Ora­dan dö­nüş­te ASKİ’de gö­rev­li ar­ka­daş­la­ra ‘İçiş­le­ri Ba­ka­nı­mız bu­ra­da­dır, yağ­mur­lu­ğu­nuz var mı?” şe­ki­lin­de te­le­fon geldi. 18.35 gibi ben il baş­ka­nı­mız Yet­kin Öz­türk’ü ara­dım. 18.39’da Yük­sel Ars­lan (ABB Özel Kalem Mü­dü­rü) baş­ka­nı­mız­la ile­ti­şi­me geç­tik. Bana ‘Man­sur Baş­kan­la bir­lik­te Ak­yurt’ta ge­li­yo­ruz’ dedi. 18.50’de Yük­sel baş­kan beni tek­rar aradı, Ak­yurt-An­ka­ra yolu ka­pa­lı ol­du­ğun­dan na­vi­gas­yon bun­la­rı Gür Man­tar böl­ge­si­ne yön­len­dir­miş, orada da sel var yol­lar ka­pa­lı. Man­sur Yavaş’ın ifa­de­si, ‘önü­müz­den kam­yon ge­çi­cin­ce biz de geç­tik’ dedi. Saat se­ki­ze bir kala Man­sur Baş­kan, Ak­yurt Be­le­di­ye­si­ne in­ti­kal etti.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ünür, bu ko­nu­da Man­sur Yavaş’a hak­sız­lık edil­di­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di.

“İMKAN, İH­Tİ­MAL VER­Mİ­YO­RUM, İNAN­MI­YO­RUM”
28 Şubat sü­re­cin­de aile­siy­le bir­lik­te oto­büs­ten atıl­dı­ğı­nı iddia eden Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık’ın açık­la­ma­la­rı­na tepki gös­te­ren Ünür “Hilal Ayık’ın hel­lal­leş­me çı­kı­şın­da fevri dav­ran­dı­ğı­na emi­nim. Hilal Ayık 1987 do­ğum­lu, 28 Şubat ol­du­ğun­da 8-10 yaş­la­rın­da­dır. Ev­le­ri şehir mer­ke­zi­ne biraz uzak­tır, o dö­nem­de şo­för­lük ya­pan­la­rın hepsi Ak­yurt’un yer­li­si­dir. Her­kes bir­bi­ri­ni tanır. O dö­nem­de oto­bü­se binip, Ak­yurt’ta gi­der­ken başı ör­tü­lü diye kimse tepki gös­ter­mez. Böyle bir şeye ben inan­mı­yo­rum. Böyle bir şey müm­kün değil, yan­lış­tır. Hangi şoför in­dir­diy­se, isim ver­sin bü­yük­le­ri dev­re­ye so­ka­lım, he­lal­leş­sin­ler. Öyle şey mi olur? Ak­yurt’a, Ak­yurt­lu’ya ya­pı­lan çok büyük hak­sız­lık­tır bu. Ak­yurt’un yer­li­si­yim, ha­nı­me­fen­di­nin ken­di­si de yer­li­si­dir. Öyle bir şey ol­du­ğu­na imkan, ih­ti­mal ver­mi­yo­rum, inan­mı­yo­rum.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ak­yurt Be­le­di­ye­si ile ABB ara­sın­da­ki iliş­ki­ler­le ala­ka­lı ise Ünür “Ne­za­ket­ten kimse bir şey kay­bet­mez. Bu ül­ke­nin ku­cak­laş­ma­ya ih­ti­ya­cı var, ger­gin­li­ğe gerek yok. Bir­kaç ilçe be­le­di­ye baş­ka­nı dı­şın­da, bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­si hiz­met­le­rin­den sı­kın­tı ya­şa­yan yok” diye ko­nuş­tu.

“AK PARTİ’DEN İSTİFALAR VAR”
İYİ Parti teş­ki­la­tı ola­rak Ak­yurt’ta yü­rüt­tük­le­ri ça­lış­ma­lar hak­kın­da da bilgi veren Ünür, üye ka­yıt­la­rı­nın çok iyi git­ti­ği­ni, AK Parti’den is­ti­fa ede­rek par­ti­le­ri­ne ge­çiş­le­rin ol­du­ğu­nu ak­tar­dı. 2019 se­çim­le­rin­de it­ti­fak ola­rak ça­lış­ma­da sı­kın­tı ya­şa­dık­la­rı­nı ifade eden Ünür, daha tec­rü­be ka­zan­dık­la­rı­nı söy­le­di. Ünür, oy oran­la­rı­na da de­ği­nir­ken “Tür­ki­ye or­ta­la­ma­sın­da İYİ Parti yüzde 23-24 ci­va­rın­da. Ak­yurt’ta Tür­ki­ye’nin or­ta­la­ma­sı­dır” dedi. Ünür, Mil­let İtti­fa­kı’nın ada­yı­nın 13. Cum­hur­baş­ka­nı ola­ca­ğı­nı söz­le­ri­ne ek­le­di.

Selami Ünür: Mansur Yavaş’a haksızlık yapılıyor