Sektörün öncü firması Baldoğanlar’dan rekor üretim

featured
service

Günlük 300 metreküp kereste imalatı ile Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip olan Baldoğanlar, inşaat sektöründeki ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Baldoğan Demir A.Ş. ile Akyurt’a yeni bir yatırım daha yapan firma Türkiye’nin tek kompozit palet üreticisi olarak öne çıkıyor.

Sektörün öncü firması Baldoğanlar'dan rekor üretim 1

Tür­ki­ye’de sa­de­ce Bal­do­ğan­lar’da

1975 yı­lın­da An­ka­ra’da ku­ru­lan Bal­do­ğan­lar Ke­res­te A.Ş. 2010 yı­lın­da Ak­yurt’a ya­tı­rım yapma ka­ra­rı aldı. Büğ­düz’deki yer­leş­ke­si­nin ar­dın­dan 2016 yı­lın­da Çan­kı­rı Ka­ra­yo­lu üze­rin­de açı­lan tesis ile üre­tim ka­pa­si­te­si­ni ar­tı­ran Bal­do­ğan­lar Ke­res­te, ara­dan geçen süre içe­ri­sin­de rekor üre­tim ka­pa­si­te­si­ne ulaş­tı ve Tür­ki­ye’de li­der­li­ğe yük­sel­di. Gün­lük 300 met­re­küp ke­res­te ima­la­tı ile bir­lik­te OSB, Pl­y­wo­od, lam­bi­ri, şafak tah­ta­sı, çatı ke­res­te­si gibi in­şa­at sek­tö­rün­de kul­la­nı­lan mal­ze­me­le­ri üre­ten Bal­do­ğan­lar, aynı za­man­da Tür­ki­ye’nin tek kom­po­zit palet üre­ti­ci­si olma özel­li­ği­ni ta­şı­yor.

Sektörün öncü firması Baldoğanlar'dan rekor üretim 2

Av­ru­pa’ya kom­po­zit palet ihracatı

Fir­ma­nın ikin­ci kuşak yö­ne­ti­ci­le­rin­den Sinan Bal, ino­vas­yo­na açık bir iş­let­me ol­duk­la­rı­nı söy­le­ye­rek palet üre­ti­mi­ne ge­tir­dik­le­ri­ni ye­ni­lik­ten bah­set­ti. Plas­tik mal­ze­me­den üre­ti­len kla­sik pa­let­le­rin ma­li­ye­ti­nin yük­sek ol­ma­sı ne­de­niy­le kom­po­zit palet ürü­nü­nü Tür­ki­ye’ye ka­zan­dır­dık­la­rı­nı söy­le­yen Bal, ül­ke­de­ki tek üre­ti­ci ko­nu­mun­da ol­duk­la­rı­nı dile ge­tir­di. Bal, “Sa­de­ce ül­ke­miz değil, İspan­ya başta olmak üzere Av­ru­pa’nın bir­çok ül­ke­si­ne kom­po­zit palet ih­ra­ca­tı ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Plas­tik, iç pi­ya­sa­da kul­la­nı­lan bir mal­ze­me ve ma­li­ye­ti de kom­po­zit palet ile kı­yas­lan­dı­ğın­da hayli yük­sek. Biz iş­le­nen ke­res­te­nin atık mad­de­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­rek geri dö­nü­şü­me ka­zan­dı­rı­yo­ruz ve ülke eko­no­mi­si­ne katkı sağ­lı­yo­ruz” dedi.

An­ka­ra’nın kereste ih­ti­ya­cı­nın %70’ini Bal­do­ğan­lar kar­şı­lı­yor

An­ka­ra ve çevre il­çe­ler başta olmak üzere Tür­ki­ye’nin her ye­ri­ne ürün sev­ki­ya­tı yap­tık­la­rı­nı ifade eden Bal, “Üre­tim ka­pa­si­te­miz ile An­ka­ra’nın ke­res­te ih­ti­ya­cı­nın yüzde 70’ini kar­şı­lı­yo­ruz. An­laş­ma­lı ar­di­ye­ci­le­ri­mi­ze top­tan da­ğı­tım ya­pı­yo­ruz ve bu iş­let­me­ler üze­rin­den pe­ra­ken­de sa­tı­şı ger­çek­leş­ti­ri­li­yor. Her geçen gün üre­tim ka­pa­si­te­mi­zi daha da ar­tı­ra­bil­mek için çaba sarf edi­yo­ruz” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Sektörün öncü firması Baldoğanlar'dan rekor üretim 3

Ak­yurt’a yeni ya­tı­rım: Bal­do­ğan­ Demir A.Ş.

Sa­na­yi­si ile önce çıkan Ak­yurt’ta 200’e yakın fab­ri­ka fa­ali­yet­le­ri­ne devam edi­yor.
Her geçen gün bu sayı art­ma­ya devam eder­ken Bal­do­ğan­ Demir A.Ş.’de yeni açı­lan te­sis­ler ara­sın­da ye­ri­ni aldı. İnşaat sek­tö­rün­de bir­bi­ri­ni ta­mam­la­yı­cı ürün te­da­ri­ği­ni ar­tır­mak is­te­dik­le­ri­ni söy­le­yen Bal, “2022 baş­lan­gı­cı ile bir­lik­te demir fab­ri­ka­mı­zı da hiz­me­te açtık. Bu alan­da henüz yeni bir firma ol­ma­mı­za rağ­men gün­lük 80 ton­luk ta­le­bi kar­şı­lı­yo­ruz ve her geçen gün bu sayı art­ma­ya devam edi­yor” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Sektörün öncü firması Baldoğanlar’dan rekor üretim