Sektörün dışındakiler ‘ikinci el’i karıştırıyor!

featured
service

Birçok sıfır kilometre araç bayisi, kurdaki yüzde 40’a yakın düşüşe rağmen fiyatlara düşüşü yansıtmakta bilinçli olarak geç aksiyon alındığını öne sürdü.

İSTANBUL (İGFA) – İkinci elin önemli oyuncularından otomerkezi.net, kurdaki hızlı düşüşün otomotiv sektöründe oluşturduğu etkilere dair önemli açıklamalar yaptı.

Birçok sıfır kilometre araç bayisinin, kurdaki yüzde 40’a yakın düşüşe rağmen, fiyatlara düşüşü yansıtmakta bilinçli olarak geç aksiyon aldığına dikkat çeken Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, sıfır kilometre araç bayilerinin tüketicilerin karşısına yok satarız gündemi ile artık çıkmaması gerektiğini söyledi. Bu bayilerle ilgili stoklarında araç yükü taşımadığına dair tespitlerin gerektiğin ifade eden Karakaş, “İkinci bir şirket kurup araçları kendi kendine fatura eden bayilerin sistemden ihracı büyük önem taşımakta. İkinci el araç pazarında spot piyasada 1 günde yüzde 30 düşüş fiyatlara yansıdı. 1-15 yaş arası otomobillerde ise ortalama yüzde 25 oranında bir düşüş yaşandığını gözlemliyoruz. Yatırım endeksli, kur endeksli, kötü niyetli yaklaşım gösteren belirli kişilerin tespit edilmesi, sektörümüzün geleceği adına çok önemli. Asli işi ikinci el otomobil olmayan şirketlerin, bireylerin, ciddi oranlarda karlar elde edip, kurun düşmesiyle asli işlerine geri döndüğünü görüyoruz. 50 bin kişi ayrıca bu işle iştigal etmekte. Bu 50 bin kişi sisteme ve sektöre ciddi şekilde zarar veriyor, tabiri caizse piyasayı alt üst ediyor” diye konuştu.

Sektörün dışındakiler ‘ikinci el’i karıştırıyor!