Şeker Portakalı Kitabını Okumayan Kaldı Mı?

featured
service

Büyük küçük herkesin okuması gereken bir kitap Şeker Portakalı… Jose Mauro De Vasconcelos tarafından kaleme alınan bu kitap, aslında küçükler için yazılmıştı ancak öğretileri ile her yaştan bireyin tekrar tekrar okuması gereken bir kitap… Hayatınızın farklı dönemlerinde okuyabileceğiniz Şeker Portakalı’nı her okuyuşunuzda kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Yabancı romanlar kategorisinde bulunan Şeker Portakalı, ülkemizde Can Yayınları tarafından yayınlanan bir kitaptır.

Şeker Portakalı Kitabı

Şeker Portakalı kitabının özeti hakkında kısaca bahsedelim.

Şeker Portakalı kitabının baş kahramanı Zeze’dir. Zeze, henüz 5 yaşında bir çocuktur. Hassasiyeti ve zekiliği ile ilk bakışta fark edilen Zeze, yoksul bir ailede büyümektedir. Ailesi, geçim sıkıntısı ile debelenirken Zeze’yi ihmal etmiştir. Böyle bir yaşam içerisinde kendi hayat yolunu keşfeden Zeze, büyüme sürecinde birçok hata yapmıştır. Yapmış olduğu yaramazlıklarından ötürü itin teki, rengi bozuk ve şeytan gibi ithamlarla karşı karşıya kalan Zeze’nin kardeşleri de vardır.

Zeze’nin ailesinin taşınmayı planladığı evin bahçesinde bulunan şeker portakalı, kitaba adını vermiştir. Ağabeyi ve ablaları tarafından bahçede bulunan diğer ağaçlar kapıldığı için Zeze’ye sadece şeker portakalı fidanı kalmıştı. Zeze, bu fidana Minguinho adını vermişti. Minguinho, zaman içerisinde Zeze’nin sırdaşı olacaktı.

Şeker Portakalı Kitabı Kaç Sayfa?

2012 yılında yayınlanan bu kitap, 183 sayfadır.

Şeker Portakalı Konusu

Şeker Potakalı’nın yazarı Jose Mauro De Vasconcelos, edebiyat dünyasının yetiştirdiği en farklı yazarlardan bir tanesiydi. Yazar, yazarlık yeteneğini uzun yıllar boyunca keşfedememişti. Yazarlık serüvenine katılana kadar birbirinden bağımsız işlerde çalışan Jose Mauro De Vasconcelos, nihayetinde içindeki hikayesini kağıda dökerek okuyucuları ile buluşturmuştur.

12 günde tamamlanan Şeker Portakalı Jose Mauro De Vasconcelos’a da hatırı sayılır bir şöhret kazandırmıştır. Türkçeye Aydın Emeç tarafından çevrilen Şeker Portakalı konusu, yüzme şampiyonu olma hayali kuran küçük bir çocuğun hayatını anlatır. Hayatın oyunlarıyla farklı bir yere sürüklenen bu çocuğun hayatı, herkese hayat dersi niteliğinde bir eserdir. Hayatın gerçeklerini ortaya çıkaran bu kitap, herkesin kendisinden bir parça bulmasını sağlıyor. Bu da hayatın sırrını çözmek isteyenler için adeta bir anahtar görevi görüyor. Detaylı bilgi için ayrıca https://edebiyatdedikodulari.com/bu-kucuk-cocuk-sizin-kucuklugunuzden-bir-seyler-tasiyor-olabilir/içeriğine de göz atabilirsiniz.

Şeker Portakalı Kitabını Okumayan Kaldı Mı?