Seçim Kanunu teklifi yasalaştı!

featured
service

AK Parti ve MHP’nin birlikte hazırladığı Seçim Kanunu Teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle seçim barajı yüzde 7’ye indirildi.

ANKARA (İGFA) – Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesini de içeren Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AK Parti ve MHP’nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül ile 91 Milletvekilinin imzasıyla sunulan kritik teklif Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yeni düzenleme ile seçim barajı revize edildi. Yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajı bundan sonraki seçimlerde yüzde 7 olarak uygulanacak. İttifak olarak yüzde 7 barajını geçen partiler, seçim bölgesinde gerekli oy oranına ulaşmadan, milletvekili çıkaramayacak.

Ayrıca Meclis’te grup kurmuş olmak, seçime katılabilmenin yeter şartından biri olamayacak. Siyasi partilerin seçime girebilmesi için 41 ilde örgütlenmeleri ve büyük kongrelerini gerçekleştirmeleri gerekecek.

 
Seçim Kanunu teklifi yasalaştı!