Sapanca Gölü su seviyesi yükseldi

featured
service

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Gölü’nün son seviye tespit çalışmasına katıldı. Yüce, “Tesisimizde yaptığımız ölçümlerde su seviyesinin 10 günde 31.47’den 31.69’a çıkarak 22 santimetre yükseldiğini tespit ettik. Doğal cennetimiz varlığını en sağlıklı şekilde sürdürüyor” dedi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Esentepe’de bulunan SASKİ İçme Suyu Tesisleri’ni ziyaret etti. Yüce, Sapanca Gölü’nün korunması ve içmesuyu kalitesiyle ilgili yürütülen çalışmaları yakından takip ederek, havzanın muhafazası amacıyla kullanılan araç ve ekipmanları yerinde inceledi. Başkan Yüce, ayrıca görevli ekiple birlikte göl seviyesinin son ölçümünü yaptı. Yaptığı incelemeler sonrası güzel haberi paylaşan Yüce, suyun kalitesi ve kullanımı noktasında yürütülen çalışmalar ve son yağışlarla birlikte seviyenin 10 gün gibi bir sürede 22 santimetre yükseldiğini açıkladı.

Ölçümlerde alınan sonuçların sevindirici olduğunu ifade eden Yüce, “SASKİ’mizin Esentepe’de bulunan İçme Suyu Tesisleri’ne bir ziyaretimiz oldu. Burada görevli uzman personelimizle yaptığımız ölçümler su seviyesinin 31.69 metre olduğunu tespit ettik. Su seviyesi gerçekten güzel bir aşama kaydetti. Verilerle açıklayacak olursak 10 gün önce 31.47 olan seviye, 22 santim yükselerek 31.69’a ulaşmış” dedi. 

 

Sapanca Gölü su seviyesi yükseldi