SANKO’dan Gaziantep’e özel etkinlik

featured
service

SANKO Holding, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını etkileyici bir davetle kutladı.

GAZİANTEP (İGFA) – Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Pelin Çift’in üstlendiği programda, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Pelin Çift ile söyleşi gerçekleştirdi. Tarihçi, Yazar Saffet Emre Tonguç ve Sanat ve Tarih Yazarı Serda Büyükkoyuncu da gecede konuşmacı olarak yer aldı.

Davetin ev sahipleri SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun hoş geldiniz konuşmaları gerçekleşti.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “25 Aralık Gaziantepliler için büyük bir gün. Kahramanlarımızın yaptığı fedakarlıklar unutulmaz” dedi. Şehitkamil, Karayılan ve Antep Savunmasının isimsiz kahramanlarının büyük bir destan yazdığını anımsatan Konukoğlu, “Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep Savunmasında şehadete yürüyen şehitlerimiz ile vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gazianteplilerin Kurtuluş Mücadelesinde büyük yokluklar çektiğini ifade ederek, Antep Savunması’nın yokluğa, açlığa ve yedi düvele karşı kazanılan bir destan olduğunu söyledi.

Programa videokonferans yöntemiyle katılan Saffet Emre Tonguç da 1990 yılından beri Gaziantep’te 1.500’den fazla tarihi eserin restore edildiğini anımsatarak Gaziantep’in uygarlık tarihine yön veren kadim şehirlerden olduğunu ifade etti.

Program, Orkestra şefi ve Besteci Murat Cem Orhan yönetiminde sergilenen özel sahne eseri performansı ile devam etti. Murat Cem Orhan’ın şefliğini ve piyanosunu yönettiği orkestrada Alper Saldıran, Özgür Özaslan, Erdem Şimşek, Utku Bayburt, Evrim Özkaynak, Arda Serindağ, Cem Ergunoğlu’nun performansıyla “Gaziantep” eseri ilk kez burada sergilendi.

Program, Serda Büyükkoyuncu’nun anlatımıyla Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi turu ile sona erdi.

SANKO’dan Gaziantep’e özel etkinlik