Sakarya’da tarımda bir ilk

featured
service

İl Tarım Müdürü ile bu kapsamda protokol imzalayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya’da tarımın ve hayvancılığın gelişerek daha ileri bir noktaya taşınması için tüm imkânlarımızı sunacağız. Son projemizle, kurduğumuz tesiste damızlık hayvan yetiştirecek vatandaşlarımıza hayvan temin edip bakanlığın hibesinden yararlanmasını sağlıyoruz” dedi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin tarım potansiyeline katkı sağlayacak çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem ile meraların ıslahı konusunda Büyükşehir Belediyesi adına protokol imzalayan Başkan Yüce, üreticiye destek olacak ve üreticinin menfaatine olacak çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade etti. Toplamda 60 bin dekar alanın ıslah edilmesini kapsayan projenin imza protokolüne Başkan Yüce’nin yanı sıra Genel Sekreter yardımcısı Bedrullah Erçin, SASKİ Genel Müdürü Atilla Turan, ilgili daire başkanlığı ve Büyükşehir bürokratları katıldı.

Başkan Yüce, manda yetiştiriciliği yapmak isteyenlerin hayvanlarını bu tesisten temin ederek bakanlığın P hibe desteğinden yararlanabileceğini belirterek, “Manda yetiştiricisi olmak isteyen kişiler damızlık hayvanlarını buradan alabilirler ve bakanlığın P hibe desteklerinden faydalanabilirler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sera AŞ olarak manda sütünün işlenmesi ve değerlendirilmesi konusundaki proje çalışmalarımızda hali hazırda devam ediyor. Ekim ayında 297 çiftçilerimize kaliteli kaba yem ihtiyacının
karşılanması için macar fiği tohumu dağıtımı gerçekleştirmiştik ve hayvancılık yapan çiftçilerimize dağıttık” dedi. 

Sakarya’da tarımda bir ilk