Sakarya’da SGK kavşağı resmi açılışa hazırlanıyor

featured
service

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya SGK Kavşağı’ndaki çalışmalarda sona geldi. Kavşağın yakında resmi açılış törenini gerçekleştirilecek.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya’da Ormanpark’ta bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehirde Sakarya SGK kavşağında, yıllardır yaşanan trafik sorununu artık çözüme kavuşturacaklarını müjdeledi.

“Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmalarımızda son noktaya geldik” diyen Başkan Yüce, “Adapazarı, Serdivan ve Erenler kesişim noktasında bulunan düzenleme ile üç ilçenin de ulaşımını rahatlatıyoruz ve zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz. Köprülü kavşak 22 m eninde, 33 m açıklıkta olup proje kapsamında 1.200 metre uzunluğunda istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hattı imalatı yapılmıştır. Ayriyeten toplamda 10 bin m³ beton, 800 ton demir, 50 bin ton asfalt kullanılmıştır” dedi.

SGK Köprülü Kavşağının maliyeti yaklaşık 40 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Yüce, trafiğe açılan köprülü kavşağın yakında resmi açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.  
Bu arada projenin inşasında ayrıca, köprünün güçlendirilmesi için Ard Germe (Çelik halatların gerilmesi) tekniği kullanıldığı bildirildi.

 

Sakarya’da SGK kavşağı resmi açılışa hazırlanıyor