Sakarya’da manda yetiştiriciliğine destek

featured
service

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutan manda yetiştiriciliğine öncülük ediyor. “Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında 150 manda, çiftliğe girdi. Başkan Yüce, “Daha vasıflı bir manda varlığına ulaşarak, Sakarya’da ve Türkiye’de bu işe öncülük edeceğiz” dedi.

SAKARYA(İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesi” Sera A.Ş marifetiyle faaliyetlere başladı.

Geçmiş dönemlerde Anadolu mandasının yetiştiği, etinden ve sütünden faydalanıldığı Sakarya’da bu kültüre yeniden öncülük etmek için başlatılan proje kapsamında Adapazarı’nda hayata geçirilecek 52 bin 720 metrekarelik 300 baş mandalık modern tesis için de ilk adımlar atıldı. Bunun öncesinde vasıflı ırk elde etmek, damızlık hayvan yetiştirip üreticiye sunmak için 3’ü erkek 153 mandadan oluşan ilk etap hayvançiftliğe konuldu.

Bu projede pilot seçilen Sakarya’da, ‘ari işletme’ statüsünde olan çiftlikte edilen damızlık hayvanlar en uygun şartlarda üreticiye satılacak. Üretilen sütler ise Sera A.Ş tarafından alınacak ve Büyükşehir’in kuracağı tesiste mozzarella peyniri, manda kaymağı ve yoğurduna dönüşerek piyasaya sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’da sayısı 2 bin olan manda sayısını artırarak süt üretim potansiyelini her geçen gün güçlendirecek. Bu sayede geliştirilen manda ırklarından, en kaliteli damızlık hayvanlar da Büyükşehir Belediyesi’nin tesisinden çıkmış olacak.

Sakarya’da manda yetiştiriciliğine destek