Sakarya’da bisiklet kültürü her alanda yaygınlaşacak

featured
service

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda Başkan Yüce’ye yeni bisiklet yatırımlarında kullanılmak üzere ödenek alınması için yetki verildi. Yüce, “Şehrimize yeni bisiklet yolları inşa etmek için yetkiyi aldık. Bisiklet kültürünü her alanda yaygınlaştıracağız” dedi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 86 ana gündem ve 6 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 95 madde oylamaya sunuldu. Mecliste iş adamı Halit Evin’in isminin bir caddeye verilmesini içeren madde onaylandı. Alınan bir başka kararla Sakarya’ya yapılacak bisiklet yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin Başkan Yüce’ye yetki verildi. Öte yandan, Başkan Yüce ve Türkiye heyetinin bir süre önce önemli temaslarda bulunduğu Kıbrıs’taki Girne ve Güzelyurt ile ‘Kardeş Şehir’ olunmasını içeren protokol meclisten geçti. Bunların yanı sıra, Sakarya’nın Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmasını içeren madde de oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılacak bisiklet yatırımları için konuşan Başkan Yüce, “Sakarya’mıza yeni bir bisiklet yolu projesi için müjdeyi verelim. Bisiklet şehri Sakarya’ya yeni bisiklet yolları inşa edeceğiz. Bu noktada 6 milyon TL’lik yeni bir kaynak oluşturmak için meclis üyelerimizden yetkiyi aldık. Katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Güzel kentimizin bu alandaki iddiasını sürdürmek, bisiklet kültürünü her alanda yaygınlaştırmak, Türkiye’ye örnek olacak adımlar atmak adına gayretle çalışacağız. Biz inanıyoruz, Sakarya bisiklette bir dünya markası olacak.” dedi.

Sakarya’da bisiklet kültürü her alanda yaygınlaşacak