Sakarya Büyükşehir’den ‘sıvı yağ’ denetimi: Tüm depoları tek tek incelediler

featured
service

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelindeki işletmelerin depolarında özellikle ‘sıvı yağ’ temini konusunda denetim yaptı. Zincir marketlerin ve diğer işletmelerin depodaki ürünlerini satışa sunduğu, stokçuluğun söz konusu olmadığı belirlendi. Zabıta Dairesi’nden yapılan açıklamada, “İhbarlar üzerine yapılan incelemede depolardaki tüm malların satıldığı ve problemin tedarikçi firmalardan kaynaklandığı tespit edilmiştir” denildi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların alışverişlerini huzur ve güvenle yapabilmesi için denetimlerini sıklaştırdı. Kurulan kontrol ekibi, şehir merkezi ve 16 ilçede belirli aralıklarla kontrol gerçekleştiriyor. Özellikle son günlerde sıvı yağ tedariki konusunda aldığı ihbarları dikkatlice değerlendiren ekipleri zincir marketler ve diğer işletmelerin depolarını tek tek inceliyor.

Günün erken saatlerinde denetime başlayan zabıta personeli, depolanan malzemelerin etiketlerini inceledi, ayrıca marketlerin raflarını kontrol etti. Yapılan kontrollerde şehir genelinde stokçuluk konusuna dair herhangi bir tespit yapılmadı. Vatandaşların yaşadığı problemin, marketlerle tedarikçi firma arasında ürün temini yapılamamasından kaynaklandığı ve bu durumun çözümü için çalışma yapıldığı belirtildi.

Zabıta Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Özellikle sosyal medyada yer alan iddialar ve bize yapılan ihbarlar neticesinde çalışmalarımızı sıklaştırdık ve denetimlerimize ağırlık verdik. Bu kapsamda zincir marketler ve diğer işletmelerin depolarında yaptığımız kontrollerde stokçuluk yapıldığına dair bir tespitimiz olmamıştır. Tedarik problemlerinin firmaların ürün temininden kaynaklandığı görülmüştür. Vatandaşlarımıza huzur ve güveni temin etmek ve gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilmeleri için 7/24 görev başındayız” denildi.

Sakarya Büyükşehir’den ‘sıvı yağ’ denetimi: Tüm depoları tek tek incelediler