Sakarya bisiklette ‘master’ yapacak

featured
service

Sakarya’da bisikletli ulaşımın ana planı çıkarılacak. Plan ile yoğun kullanım alanları belirlenecek, anket ve analizler yapılacak, çalıştaylar düzenlenecek ve mevcut bisiklet ağını tamamlayacak 50 kilometrelik güzergâh seçilerek buralara yönelik bisiklet yolu projeleri hazırlanacak.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Bisiklet Şehri’ ünvanı almasının ardından bisiklet yatırımlarına yeni bir boyut kazandırıyor.

Şehirde bisikletli ulaşımın yaygınlaşması için çeşitli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı’ ihalesini 27 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiriyor.

Plan ile yoğun kullanım alanları belirlenecek, anket ve analizler yapılacak, çalıştaylar düzenlenecek ve mevcut bisiklet ağını tamamlayacak 50 kilometrelik güzergâh seçilerek buralara yönelik bisiklet yolu projeleri hazırlanacak.

Bisiklet Şehri Sakarya’nın bisikletli ulaşım master planını hazırlayarak örnek bir çalışmaya imza atacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Yüce, başta bisiklet kullanımının yoğun olduğu koridorlarda olmak üzere, kullanıcı anketleri ile eşgüdümlü hafta içi gün içerisinde bisiklet sayımları yapacaklarını kaydetti.

Sakarya bisiklette ‘master’ yapacak