Şairler Sultanı ‘Ali Şir Nevai’ Bursa Osmangazi’de anıldı

featured
service

Kaşgarlı Mahmud’dan sonra Türk diline hizmet eden en büyük Türk Edebiyatçısı olarak bilinen, ‘Şairler Sultanı’ Ali Şir Nevai, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği minyatür fotoğraflar sergisi ve söyleşi ile anıldı.

BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Orta Asya’dan Osmangazi’ye Türk Dünyası Etkinlikleri’ kapsamında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ali Şir Nevai söyleşisi ve minyatür fotoğraf sergisinin açılışına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Türkiye’nin Özbekistan Başkonsolosluğu Başkatibi Şirzad Abdunasirov, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Avrasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Edebiyat tarihinde ‘Şairler Sultanı’ olarak anılan Ali Şir Nevai’nin, Türk Edebiyat dünyasının kaynak kitaplarından biriolan Muhakemet-ül-Lugateyn adlı eserinde Türkçe ile Farsça’yı karşılaştırmış ve birçok yerde Türkçe’nin üstünlüğünü göstermiş bir şair, bilgin ve devlet adamı olduğunu söyledi. Başkan Dündar, “1441 yılında Afganistan’ın Herat şehrinde doğan Ali Şir Nevai, Türkçe’yi yüksek bir sanat dili halinde işlemeye çalışan, bu görüşü savunan ve Türk diline değer kazandıran bir isimdir” diye konuştu.

Açılış öncesi Özbek sanatçıların seslendirdiği türküler ve yaptıkları danslar, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Başkan Mustafa Dündar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, konukları ile birlikte  sergiyi gezdi.

Şairler Sultanı ‘Ali Şir Nevai’ Bursa Osmangazi’de anıldı