Sadullah Çiftci: Bizi Akyurtlu yapan değerlerimizin peşine düştük

featured
service

Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği’nin ola­ğan genel ku­ru­lu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ye­ni­den baş­kan­lı­ğa se­çi­len Sa­dul­lah Çift­ci yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da der­ne­ğin ça­lış­ma­la­rı­nın sa­de­ce Ak­yurt’ta değil geniş kit­le­ler ta­ra­fın­dan tak­dir­le kar­şı­lan­dı­ğı­nı ifade etti.

Hem­şe­ri­lik duy­gu­la­rı­nı ye­ni­den ya­şat­ma­ya yö­ne­lik ça­lış­ma­lar yü­rüt­tük­le­ri­ni söy­le­yen Çift­ci, “Bizi biz yapan, bizi Ak­yurt­lu yapan kül­tü­rel de­ğer­le­ri­mi­zin pe­şi­ne düş­tük. Eski kül­tü­rü­müz, dost­luk, kom­şu­luk­la­rı­mı­zı ha­tır­la­ma­ya yö­ne­lik gün­gör­müş­le­ri­mi­zin gö­rüş­le­ri­ni bel­ge­sel ta­dın­da çek­tik ve siz­ler­le pay­laş­tık. Bu­nun­la kal­ma­dık yemek kül­tü­rü­mü­zü kay­bet­me­ye­lim diye fes­ti­val ha­va­sın­da et­kin­lik yap­tık. Yine giyim kül­tü­rü­müz olan bin­dal­lı kursu açtık” diye ko­nuş­tu ve der­ne­ğin yap­mış ol­du­ğu ça­lış­ma­la­rı sı­ra­la­dı.

Çift­ci, aynı za­man­da böl­ge­de diğer der­nek­ler­le bir­lik­te ortak ça­lış­ma­lar yü­rüt­tük­le­ri­ni ifade ede­rek, si­ya­set­te böl­ge­nin tem­si­li­yet ka­zan­ma­sı ve mil­let­ve­ki­li çı­ka­ra­bil­me­si için yap­tık­la­rı gi­ri­şim­ler­den bah­set­ti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­de sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ve ör­güt­lü bir şe­kil­de ha­re­ket et­me­nin öne­mi­nin bir kez daha or­ta­ya çık­tı­ğı­nı ifade eden Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık ise, “Bi­rey­sel ola­rak he­pi­mi­zin ça­ba­sı oldu ancak ör­güt­lü ol­du­ğu zaman ne kadar hızlı ha­re­ket edil­di­ği­ni de gör­müş olduk” di­ye­rek der­nek­le­rin bir­lik ve be­ra­ber­li­ğe sun­du­ğu kat­kı­yı an­lat­tı.

Sadullah Çiftci: Bizi Akyurtlu yapan değerlerimizin peşine düştük 1
Sadullah Çiftci: Bizi Akyurtlu yapan değerlerimizin peşine düştük 2
Sadullah Çiftci: Bizi Akyurtlu yapan değerlerimizin peşine düştük