Saadet Partisi Bursa Gemlik’ten seslendi: “Zeytinime dokunma”

featured
service

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ‘Zeytinime Dokunma’ konulu basın açıklaması yapan Saadet Partililer, “Elinizi, gözünüzü, çiftçinin üzerinden, toprağından çekin artık” diye seslendi.

BURSA (İGFA) – Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Burak Çelik, Gemlik ilçesinde “zeytinime dokunma” konulu basın açıklaması yaptı.

Gemlik’te yapılan basın açıklamasına İl Başkanı Mehmet Atmaca, il yönetimi, Genel İdare Kurulu üyesi Recep Aygün ve Gemlik ilçe yönetimiyle beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

Burak Çelik yaptığı açıklamada, Anayasa’da topraklar ve tarım alanlarının koruma altına alındığına dikkati çekerek, “Zeytinlerimiz ise özel olarak Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması kanunu ile yasal korumaya alınmıştır. Ancak  bu düzenleme ile Anayasaya ve kanuna aykırı yönetmelik maddesi çıkarılmıştır. Bu durum açık şekilde hukukumuza rant için, sermaye için saldırıdır” dedi.

“Elinizi, gözünüzü çiftçinin üzerinden, toprağından  çekin artık” diyen Çelik, “Çiftçiyi yok etmek demek kendi yarınını yok etmek demektir.  Ovalarımızı fabrikalara yüksek binalara teslim ettiniz, gözü zeytinliklere mi diktiniz?” diye sordu.

Söz konusu karardan dönülmesini isteyen Saadet Partililer, hükümete seslenerek, “Yanlışınızdan hemen dönmezseniz bedelini hep beraber ödeyeceğimiz bir felakete daha bizleri sürükleyeceksiniz. İncire ve zeytine yemin olsun ki, ‘zeytin ağaçlarından daha kıymetli maden yoktur’ dedi.

Saadet Partisi Bursa Gemlik’ten seslendi: “Zeytinime dokunma”