Rize’de 46. Turizm Haftası etkinlikleri başladı

featured
service

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” kutlama etiklikleri İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Ajans Pazar /RİZE İGFA- Açılış programına Rize Valisi kemal Çeber, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum
kuruluşları, turizm sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu tarafından gerçekleştirildi. Ardından Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Sonrasında Vali Çeber tarafından Yöresel El Sanatları Sergisi ile Çay Ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından katılımcılar Yöresel El Sanatları Sergisini ve Çay ve İnsan fotoğraf sergisini gezerek bilgiler aldı. Sergiler 17 Nisan’a kadar açık olacağı belirtildi.

Vali Çeber, açılış sonrası yapmış olduğu değerlendirmede ilimizin gelişmesi ve kalkınması adına turizmin çok önemli olduğunu belirterek, “Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile gelişimi ve kalkınmayı sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleriyle kendine hayran bırakan Rize’mizin var olan bu potansiyelini ortaya koyarak bundan en üst düzeyde
faydalanmamız, bunu yaparken de bu değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek koruma ve kullanma dengesini bir arada gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Rize’miz, sahip olduğu tarihi yapıları, doğal güzellikleri, kendine has ürünleri ve mutfağıyla, turizm açısından farklı renk ve tatları içinde barındıran zengin bir potansiyele sahiptir. Bizler, var olan bu güzellikleri hizmete dönüştürüp sunduğumuzda ilimizin ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayacağız. İlimizi kalkınması adına çaydan sona en önemli ekonomik faaliyet turizmdir. Özellikle yakın zamanda açılışını yapacağımız Rize Artvin Havalimanın ilimiz turizmine büyük katkı yapacağını düşünmekteyiz. İlimize gelen turist sayısını ve turizmden elde edilen geliri artırarak, turizm pazarında Rize’mizin daha çok pay almasını sağlama gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Rize’de 46. Turizm Haftası etkinlikleri başladı