RESMEN TUZAK

featured
service
Akyurt belediyesinden Çölyak hastalarına yardım. Belediyemiz, İlçemizdeki çöliak hastası vatandaşlarımıza gıda yardımı yaptı Haberi:Bu hastalık buğday, arpa, çavdar ve yulafın doğal yapısında bulunan ve bir çeşit protein olan gluten maddesine, bağışıklık sisteminin tepki vermesiyle ince bağırsakların zarar görmesi ve emilim işlemini yerine getiremeyecek duruma gelmesiyle ortaya çıkıyor. Denirken;Bu sebeple çöliak hastaları düşük proteinli ve glutensiz tahıl ürünleri kullanmak zorunda. Belediyemiz de gelen başvurular doğrultusunda maliyeti normal gıdalara kıyasla daha yüksek olan bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sağlamaya başladı.İçinde bisküvi, makarna, kraker, un ve çikolata gibi çeşitler bulunan ürünler 2 ayda bir, çöliak hastası vatandaşlarımıza temin edilecek.  Haber: www.akyurt.bel.tr HALBUKİ:Neler yiyebilir?
Balık ve balık ürünleri güvenli kategoride sayılan başlıca yiyeceklerdir. Tüm meyve ve sebzeler de glüten içermediklerinden güvenle tüketilebilir.

Bakliyatlar konusunda da herhangi bir sınırlama yoktur. Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlar diyette yer alabilir. Yine yağ çeşitleri ve her türlü şekeri tüketmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Neler yiyemez?
Buğday, arpa, yulaf ve çavdar içeren tüm yiyecekler, bunların unlarının kullanıldığı karışımlar kesinlikle diyetten çıkartılmalı. Tahıl gevrekleri kesinlikle tüketilmemeli, una bulanmış tavuk, balık gibi etler tehlikeli kabul edilmeli. Bulgur, irmik ve makarna da içerikleri nedeniyle krizi tetikleyebilir. Bakın ÇÖLYAK HASTASININ YEMEMESİ GEREKENLER GIDA YARDIM ÇANTASINDA BU NE ÇELİŞKİDİR. AMAN DİKKAT!745
RESMEN TUZAK