Ramazan’dan sonra Umre ziyaretleri başlıyor

featured
service

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ziyaretlerinin başlayacağını belirterek, “Önümüzdeki hafta hac ve umre kurulumuzu toplayacağız. Umre ile ilgili detayları açıklayacağız. Ramazandan hemen sonra Şevval umresi ile umre ziyaretleri başlamış olacak” dedi

ANKARA (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ziyaretlerinin açıldığı müjdesini verdi.

Katıldığı bir televizyon programında, Umre’nin tamamen şu anda serbest olduğunu ve açıldığını belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, “20-25 gün kadar önce Suudi Arabistan Hac Bakanlığının daveti üzerine bir ziyaretimiz oldu. Orada Hac Bakanlığı ile görüşmelerimiz oldu. Hem bizim görüşmelerimiz hem Türkiye’de vaka sayılarının hızla düşmüş olması, bundan bir hafta önce Suudi Arabistan’ın Türkiye ile ilgili böyle bir karar almasına vesile oldu. İnşallah biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki hafta Hac ve Umre Kurulumuzu toplayacağız. Umre ile ilgili detayları açıklayacağız. Ücretleri ne kadar olacak, şartlar nedir, bunları belirleyeceğiz ve Ramazandan hemen sonra Şevval umresi ile umre ziyaretleri başlamış olacak. Bu müjdeyi buradan sizin aracılığınızla vermiş olayım” diye konuştu.

Suudi Arabistan’ın hac ve umre için büyük hazırlıklar yaptığını dile getiren Başkan Erbaş, “Kendilerine kolaylıklar diliyorum ve bütün ümmet adına, İslam alemi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanlığının bulunduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Kudüs ziyaretlerinin de çok yoğun bir şekilde yapılmasını arzu ediyorum. Bu farkındalığı oluşturmamız lazım. Orada Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te daha fazla Müslümanın görülmesi, daha fazla ziyaretçinin olmasının Kudüs’ün bir İslam beldesi olduğunun, kıyamete kadar Müslümanların bir ibadet merkezi olduğu kanaatini, gerçekliğini kuvvetlendirmek için ziyaretlerin de artırılması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Ramazan’dan sonra Umre ziyaretleri başlıyor