Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat

featured
service

Su bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli doğal kaynaklardan biri. Ramazan ayının başlamasıyla özellikle oruçlu kişiler için iftardan sahura kadar geçen sürede sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketimi büyük önem taşıyor.

İSTANBUL (İGFA) –Bahar mevsimiyle birlikte karşıladığımız Ramazan ayı boyunca vücudun sıvı ihtiyacının yeterli miktarda karşılanması hem bağışıklık sistemini koruyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor.

Gıda Aydınlatma Platformu Üyesi Dr. Diyetisyen Yeter Çelik, su ihtiyacının karşılanması için güvenilir, hijyenik, kaliteli ve dengeli içeriğe sahip suların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

GÜNDE EN AZ 2,5 LİTRE SU TÜKETİLMELİ

Normal şartlarda bir insan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için günde 2,5-3 litre suya ihtiyaç duyuyor. Ancak bu ihtiyacın genellikle su yerine farklı içeceklerle karşılandığı zannediliyor. Oysa su, sayısız faydasının yanı sıra bağışıklık sisteminin çalışmasını, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor.

Uzmanlar özellikle bu bireylerin su tüketimine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Aynı zamanda su, oruç tutulan dönemde iftarla sahur arasında yeterli miktarda tüketilirse beyin fonksiyonlarının da mükemmel çalışmasını sağlıyor.

Ramazan’da yeterli su tüketimine dikkat