Pursaklar’da Üst Seviye Tedbirler ile İlk Ders Zili Açıldı

featured
service

Pursaklar’da pandemi tedbirleri altında başlatılan yüz yüze eğitimde okul öncesi ve 1.sınıf öğrencileri ders başı yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerine açtı.

Pandemi tedbirleri altında anasınıfı ve 1’inci sınıflarda yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle Pursaklar İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Azmi Ertuğrul ilkokulunu ziyaret etti.

Bahçe kapısından içeri alınan öğrenciler, Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ile birlikte fiziksel mesafeli bir şekilde sıraya girerek saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Tedbirlerin üst seviyede alındığı Azmi Ertuğrul İlkokulunda öğrenciler tek sıra halinde sınıflarına alındı.

‘‘Velilerimizin İçi Rahat Olsun’’

Belediye olarak okullara gereken desteği vereceklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; “Ekiplerimiz dezenfekte çalışmalarını büyük bir titizlikle yaparak öğretmenlerimiz ile  ana okul ve 1.sınıf öğrencilerimizi güvenle okulları ile buluşturduk. ‘Kitaplar devletten Kırtasiyeler Belediyeden’ kampanyamız dahilinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda tüm öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini dağıtıyoruz. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında okullarda dezenfektan malzemeleri ve maske dağıtımlarını da gerçekleştiriyoruz. Velilerimizin içi rahat olsun. Elimizden geldiği sürece eğitime yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘‘Yeni Eğitim Öğretim Yılımız Hayırlı Olsun’’

Okullarda Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyulacağına gönülden inandığını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız; “Koronavirüs salgını nedeni ile bu sene okullarımız, tedbirli bir şekilde açıldı. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin azmi ve gayreti ile bu yılki eğitim-öğretim süreçlerinin başarıyla tamamlanacağı kanaatindeyim. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun” dedi.

Pursaklar’da Üst Seviye Tedbirler ile İlk Ders Zili Açıldı