Pursaklar’da Şeb-i Aruz Sokaklara Taşındı

featured
service

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği Mevlana’yı anma gecesinde, ilçenin farklı noktalarında semazenlerin gösterileri gözleri büyüledi.

Pursaklar Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması  öncesi vatandaşlar için ilçenin 7 ayrı noktasında Hazreti Mevlana’nın vefatının sene-i devriyesi nedeniyle semazen gösterisi düzenledi.

Pursaklar'da Şeb-i Aruz Sokaklara Taşındı 1

Pursaklar Belediyesince düzenlenen programda vatandaşların koronavirüs sürecinde moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için ilçenin önemli meydanları ve parklarında Şeb-i Aruz Mevlana’yı anma töreni gerçekleştirilerek ilçe sakinlerine moral kaynağı oldu.

Düzenlenen etkinliklerde gerçekleştirilen semazen gösterileri ilce sokaklarındaki vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

‘‘Vatandaşlarımıza bir nebze olsun moral vermek için ilçemizin belirli noktalarında semazen gösterileri düzenledik’’

Pursaklar'da Şeb-i Aruz Sokaklara Taşındı 2

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak  sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; “Hazreti Mevlana’yı anmak ve koronavirüs sürecinde tedirginlik yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze olsun moral vermek için ilçemizin belirli noktalarında semazen gösterileri düzenledik. Semazen gösterilerimiz ile vatandaşlarımızı manevi dünyalarında güzel bir yolculuğa çıkardık. Hemşehrilerimizin yüzlerinde bir nebzede olsa tebessüm oluşturmaya çalıştık. İnşallah bu sıkıntılı günleri ülke olarak en kısa sürede aşarak sağlıklı günlere kavuşacağız” dedi.

Pursaklar’da Şeb-i Aruz Sokaklara Taşındı