Pursaklar’da Örgüler Depremzede Çocuklar İçin Örülüyor

featured
service

Pursaklar Belediyesi Hanım Evi eğitmenleri ve kursiyerleri afet bölgelerinde zor zamanlar geçiren depremzede çocuklar için kukla bebek, peluş oyuncak, toka örüyor.

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde etkili olan asrın depreminin ardından Pursaklar Belediyesi koordinasyonu ile 7’den 70’e tüm vatandaşların büyük bir duyarlılık gösterdiği ilçede depremzedeler için seferberlik devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi bu doğrultuda ilçeye gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını Tebessüm Çarşısı ile karşılarken, Hanım Evlerindeki eğitmenler ve kursiyerler, çocukların yüzlerini bir nebzede olsun güldürmek için kukla bebek, peluş oyuncak, toka örüyor.

‘‘Kursiyelerimiz, depremzede çocuklarımızın yüzlerini güldürmek adına kukla bebek, peluş oyuncağı örmek için gecelerini gündüze katıyor’’

Pursaklar halkını tek yürek, tek bilek olarak büyük bir gayretle depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yardım için çalıştığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Hanım Evlerimizde eğitim gören kursiyerlerimiz her zaman olduğu gibi asrın depreminde de bütün imkânları seferber ederek depremzede çocuklarımızın yüzlerini güldürmek adına kukla bebek, peluş oyuncak vb. birçok oyuncağı örmek için gecelerini gündüze katıp büyük bir emek sarf ediyorlar. Bizler de kadınların binbir emekle, kendi elleriyle ördükleri bu güzel ürünleri çocuklarımıza en kısa süre içerisinde ulaştıracağız” dedi.

Pursaklar’da Örgüler Depremzede Çocuklar İçin Örülüyor